MENÜ
     
 

2016 Škoda SuperB 2.0TDI 190 DSG Laurin&Klement - teszt

Stílusos Cseh luxus

Škoda nemrég bemutatta az új 3. generációs SuperB-t, ami sokkal stílusosabb, sportosabb megjelenést kapott, mint a VW Passat (elegáns). A külső megjelenése fiatalos, modern, ami várhatóan több ügyfelet hoz majd a Škoda-nak. A külső méreteiben változott az elődhöz képest, ami a 80 mm-es tengelytáv növekedést, és a 61 mm-es első túlnyúlás csökkenését jelenti. A tesztelt modell egy csúcsfelszerelésű változat volt, ami a Laurin&Klement felszerelés nevet kapta meg.

 
   2016 Skoda SuperB 2.0TDI 190 6DSG - 01    
 

Sportos külső, modern technológia

A Škoda tervezői a kristály design-val kezdték a Rapid ferdehátú változatával, amiből kialakult az új SuperB vadító, modern megjelenése. A széles és hosszú nagy kategóriás modell orra kapott széles méretes hűtőrácsot, amik mellett az új modern LED nappali fénnyel kiegészített fényszórók kaptak helyet, valamint szintén gyémántszerű éles törésvonalak veszik körül. Az első ütköző sem maradt ki a gyémánt törésvonal design-ból, amik egy légterelő szerű formát adnak az ütköző alsó részén, ami felett kapott helyet a sötétebb árnyalatú ködfényszóró, és a stílusos méhsejt hűtőrács. Az éles törésvonalak a motorháztetőn is folytatódnak, amik erőt és magabiztosságot biztosítanak a luxus Cseh sedan-nak.

 
       
  Az éles törésvonalak tovább folytatódnak az oldalán, amik végig futnak a hátsójáig, a méretes kilincsek és az alsó ablakvonal között, így dinamikus és elegáns oldalnézetet adva. A tető vonalvezetése már inkább egy kupéra hasonlít, mint egy sedan-ra, de még így is tágas helyet biztosít elöl-hátul egyaránt. A hátsó részéhez érve, egy modern tervezésű hátsóval találkozunk, ami az elődhöz hasonlóan srégen vágott hátsó lámpákat kapott a csomagtér ajtóba, amik szintén osztott lámpák. A SuperB csomagtér ajtaja egy kis éles törésvonalat kapott, ami egészen a hátsó lámpák sarkából indul ki. A rendszámtábla alatt szintén helyet kapott még egy törésvonal, ami egybe a rendszámtábla helyét is mutatja, de a jelzéseket is elválasszák, mint pl. a SUPERB és a 4x4-et jelölést a farán, amik egymás fölött helyezkednek el 4x4-es változatoknál.  
   2016 Skoda SuperB 2.0TDI 190 6DSG - 05    
  A hátsó ütköző sem maradt ki a modern design-ból, ami kapott fényvisszaverő prizmákat, és egy diffúzorszerű betétet a hátsó ütközőbe. A tesztelt modell még megkapta a Laurin&Klement jelzéseket az első sárvédőkön és az utastérben is. Az új SuperB sedan összességében egy sportossággal ellátott elegáns luxus Škoda, ami akár egy Audi A6-val is versenyben szállhat megfizethető áron, és az egyedi Pegasus 18”-es fekete felnikkel, amik az L&K felszerelés részét képezik.  
 

  

-

 
 

A tágas, luxus utastér

Az utasterében minőségi anyagokkal találkozunk, ami a puha lágy tapintású műanyag, bőr, és szövet felületeket jelenti. A tesztautó egy Laurin&Klement felszerelésű változat volt, ami egy kiemelkedően magas szintű luxust ad a nagy sedan tulajdonosainak. A vezető már fehérskálán jelzett fordulatszámmérőt és sebességmérőt kapott, amikről az adatokat leolvashatjuk, de az egyedisége a gyújtásrátételénél végigfutó mutatókat jelenti, amiket először a jelenlegi Octavia RS generációnál láttam a Škoda kínálatában.

 
       
  Az első ülések testhez igazított formákat kaptak, amik élesebb kanyarvételnél is helyén tartják az utasokat. Az első anyósülés már megkapta az elektromos állító gombokat a háttámla oldalán is, amivel az anyósülés mögött utazó előretolhatja az anyósülést, ha kevésnek találja a helyet. Az ilyen állítási lehetőség korábban inkább csak a felsőkategóriás luxusautókba került bele, mint pl. az Audi A8, VW Phaeton, Mercedes-Benz S-osztály, és más hasonló modellekbe. Az L&K felszerelésű modell barna hangyabőr üléseket kapott, amik elöl-hátul fűthetők és szellőztethetők, de kivétel a középső ülés, valamint a vezető ülés 3 előre beállított pozíciót tud elmenteni. A Laurin&Klement felszerelés jelzést megkapta a zongoralakk műszerfal betét, a váltó sapka, az első két ülés háttámlája, és a hátsó középső ülés kihajtható háttámlája, valamint az ajtóküszöbökön is feltüntetik. A kisebb tároló rekeszek gumiréteget kaptak, így biztosabban a helyükön maradnak az apró tárgyaink.  
      
 

A vezető egy háromkarú multi-funkciós sportkormánykereket kapott, aminek elengedése nélkül tudjuk a bajuszkapcsolókat, és a tempomat kapcsolóját használni, valamint a hangerőt szabályozni és a mérőórák között TFT kijelző információit változtatni.

következő oldal >>

 
 

 

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

 

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet