MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

2018 Audi RS5 Sportback – New York International Auto Show

Audi Sport útjára indítja az új innovatív nagy teljesítményű modelljét a piacon, ami az új Audi RS5 Sportback, és jelenleg a világ premierjére készül, amit a New York International Auto Show-n tartanak, március 28 - április 9 között. A kiállításon az amerikai és kanadai verziót mutatják be, és ez kombinálja az izgató designt és a magas szintet a mindennapi használhatósággal és a kiváló teljesítménnyel. “Az Audi RS 5 Sportback több, mint csak egy nemzetközi szakkiállítási újdonság – ez kínál valami újat az ügyfeleink számára. Az innovatív értelmezésónk az 5-ajtós nagy teljesítményű coupé-val sem az előd modellek, sem a közvetlen versenytárs,” magyarázza Michael-Julius Renz, Managing Director of Audi Sport GmbH. “Az új Audi RS 5 Sportback elvégzik az RS gének kint az úton.” Az új RS5 Sportback megjelenésében kombinálták az izgalmas vonásokat és a feszes, atlétikus felületeket.

 
 

 

Az új Audi RS5 Sportback amerikai piacos változat

 
  A hosszabb tengelytáv, a rövid túlnyúlások és a hosszú motorháztető az erő gombával mind hangsúlyt helyez a dinamizmusra az új modelnél. A jellemző hullámos forma az erős vállvonal egy vizuális élmény a nagy teljesítményű kupéval. Amikor meglátják egy angyal hátulról, a mintázott oldalnézet különösen lenyűgöző. Itt, a quattro-t hangsúlyozzák az erőtől duzzadó kerék járatokkal, amit növeltek 15 mm-rel (0.6 in). Az elején az RS5 Sportbacknek a jellemzői a széles, lapos Single-frame hűtőrács, a szolid légnyílásokkal a méhsejt szerkezettel, ami már tipikus az RS modelleknél, és az első légterelő a matt alumínium quattro felirattal. Félre a fényszóróktól, a jármű jellemzői a hozzáadott design elemekkel fényes feketében, amik készülnek az RS5 Sportback megjelenésben még szélesebben. Az RS-specifikus diffúzor betét, az RS kipufogó rendszer az ovális kipufogóvégekkel és a fix légterelő ajak ad sportosabb megjelenését a hátsójának is.  
 

 

2018 Audi RS5 Sportback - agresszívebb megjelenés, még nagyobb légnyílásokkal -

 
  Az RS5 Sportback jön 19”-es felnikkel alap felszerelés részeként, de elérhető 20”-as felnikkel is az opciós listáról. Az új Audi RS5 Sportback testre szabható a Gloss Black, a Carbon és a Matte Aluminium optikai csomagokkal. Az új RS5 Sportback meghajtásáról is egy 2.9 TFSI V6-os twin turbo feltöltős motor gondoskodik, ami hozza a nagy teljesítményt, de mellett takarékos marad. Az új szív 331 kW (450 lóerő) teljesítményt nyújt és 600 Nm nyomatékot, ami széles fordulatszám tartományban rendelkezésünkre áll 1 900-as fordulattól egészen 5 000-ig. Az új modell 3.9 másodperc alatt teljesíti a 0-96 km/órás gyorsulást és a csúcssebessége eléri a 174 mph-t (280 km/óra) is. A két turbófeltöltő a 2.9 TFSI V6-os motoron 1.5 bar-os töltési nyomást állít elő, mint minden új Audi V6 és V8 motoron. A két feltöltőt 90°-os szögben helyezik el, a kipufogó oldalon a hengerfejen belül és a szívó oldalon. Ez az elrendezés lehetővé teszi a kompakt tervezést és a rövid üzemanyagút minimalizálja az üzemanyag veszteséget.  
 

 

Reklám

 
  A B-ciklusú égési folyamat a központi közvetlen befecskendezéssel hozzá járul, az általános hatékonysághoz. Az új modell is folyamatos quattro összkerék-meghajtást kap, amit a 2.9 TFSI motorral és a 8-fokozatú tiptronic automata váltóval kombinálnak, aminek váltási idejét optimalizálták a nagy teljesítményhez. Az erőt 40:60 arányban osztja el a quattro rendszer a tengelyek között, ami garantálja a dinamikus kezelhetőséget és az optimális tapadást, a lehetséges legnagyobb biztonsággal. A quattro rendszer viszont ha érzékeli, bármelyik kerék megcsúszását akkor a teljesítmény 85%-át is az első tengelyre tudja továbbítani, vagy 70%-át hátra, attól függ melyik kerék csúszott meg. A quattro rendszer így lehetővé teszi a tiszta nyomaték elosztást és a precíz együtt működést az ellenőrző rendszerekkel. Az opcionális sport differenciál szelektív váltásokkal továbbítja a nyomatékot a hátsó kerekek között. Az RS5 az 5-link-es felfüggesztést használja az első és hátsó tengelyeken, ami jelentősen fokozza az utazási kényelmet, még a legsportosabb vezetési módokban is. Az alap RS sport felfüggesztés 7 mm-rel (0.3in)ül alacsonyabban az út felett, mint az S5 Sportback-é.  
 

 

Az új RS5 orrában már csak V6-os motort találunk, de dupla turbófeltöltővel

 
  Az új RS5-öt az Audi Sport kínálja az RS sport felfüggesztéssel, amit már kiegészítenek a Dynamic Ride Control-lal (DRC), valamint az új modell megkapta még a kerámia fékeket és az RS-specifikus dinamikus kormányzást. A vezető személyes vezetési élményt is tud alkotni, az egyéni beállításoknak köszönhetően, amin keresztül igényeikhez tudják állítani a dinamikusságát és a kényelmét az új modellnek az Audi drive select dinamikus kezelhetőségi rendszert használva. A nagy teljesítmény mellett magas minőség is jár az RS5 Sportback-hez, amit a sport utastér nyújt az utasoknak és vezetőnek az új Audi RS5 Sportback-ben, és még helyet is ad 5 személynek plusz méretes csomagteret. A csomagtere 480 literes (17 cu ft) alaphelyzetben, ami egy sport kupétól nem is rossz. A Sportback megtartotta az A5 Sportback praktikusságát, aminek köszönhető bővíthető a csomagtér egészen 1 300 literig (46 cu ft), ami már elég tágas rakodóteret nyújt sport kupé létére. A csomagtér praktikusságát még fokozták a 3 részes dönthető hátsó üléssorral 40:20:40 aránnyal, ami alapfelszerelés része az RS5 Sportbacknél, valamint az új modell nem a legkönnyebb az 1 840 kg-os (4 056.5 lbs) saját tömegével, de a luxusnak és a kényelemnek ez az ára.  
 

  

... és az RS-hez méltó utastér

 
 

 

Reklám

 
 

A sportos jellemzőire hangsúlyt ad az 5-ajtós sport modell, olyan részletekkel, mint az RS sport ülések az opciósan választható méhsejt mintával, Nappa bőrben, és a lapos fenekű RS mulit-funkciós sport bőr kormánykerék. Az egyedülálló RS információs kijelzőt is megkapta, ami az Audinál Audi virtual cockpit-nek neveznek, ami olyan fontos adatokat tud megjeleníteni, mint az abroncsnyomás, a nyomaték és a G-erő. A manuális módban a váltási fény kijelző segít a vezetőnek, mint egy Lamborghinikben vagy Ferrarikban a legjobb váltás eléréséhez anélkül, hogy lenéznék a fordulatszámérőre. Az utastér megkapta az RS design csomagot, ami tartalmazza a kontrasztos piros varrást a kormánykeréken és a szint választást, az Alcantara térdvédőkkel, és a pirossal díszített biztonsági öveket és a padló szőnyegeket RS logo-val. A bemutató autó egy új exkluzív szint kapott, ami a Sonoma Green Metallic nevet viseli és csak opciósan lesz elérhető az új modellekhez. Az új RS5 Sportback 2018 második felétől lesz elérhető az amerikai és kanadai kereskedésekben.

- Kartos Patrik -

Info: audi-mediacenter.com

2018-04-01, 14:29:00

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet