MENÜ
      
 

 

HU / EN

 
 

Audi e-tron Vision Gran Turismo

Audi a teljesen elektromos „Audi e-tron Vision Gran Turismo” tanulmány autóval most visszatér az elektromos mobilitáshoz, a megfogható élménnyel az egyedülálló módon. Az új modell eredetileg exkluzív virtuális verseny játékhoz fejlesztették a PS4-konzolra, mint már korábban jó pár gyártó akik olyan modellekkel áltak elő, mint a Chevrolet Chaparral 2X Vision Gran Turismo, a Mercedes-AMG Vision GT, és még sok más. Az Audi készítette az új versenyautó valósághoz, ami kapcsolódik a Formula E-hez. A Római versenyen (szombaton, április 14-én) az Audi e-tron Vision Gran Turismo volt telepítve, mint verseny taxi. „Az E-mobilitás fontossága gyorsan növekszik” mondta Peter Mertens, Member of the Board of Management, Technical Development, AUDI AG. „Hogy miért, 2017-ben az Audi volt az első Német gyártó, aki belépett a Formula E-be egy gyári támogatású elkötelezettséggel.

 
 

Audi e-tron Vision Gran Turismo

 
  „Fejlesztésünk a motorsport laboratóriumunkban, folyamatosan bővíti szakértelmünket az e-mobilitásban, és összegyűjti az értékes tapasztalatokat, a rendkívül igényes körülmények között. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo verseny taxival az elektromos mobilitás felé fordulunk a kézzel fogható élménnyel az ügyfeleinknek és a látogatóknak, mint része a Formula E versenyeknek - a világvárosok közepén.” Az ügyfelek és a látogatók a négy karikás márkával képesek lesznek átélni a Formula E városi pályákat, mint utasok az Audi e-tron Vision Gran Turismo-ban a kezdőversenytől, ami Rómában volt (április 14-én). Audi alkalmazottai az előkészítő központban fejlesztették és gyártották, ezt az egyedülálló autót, csak 11 hónapig alap példán, az Audi e-tron Vision Gran Turismo-nak a „Gran Turismo” PlayStation konzol játékának. A „Gran Turismo” játék milliós eladásai megszerezték a kultusz állapotot, a gamer-ekkel a világ körül.  
 

 

Audi e-tron VISION GT in reality

 
 

 

Reklám

 
  Az Audi a fejlesztés alatt együtt dolgozott a Sony-val és a Polyphony Digitallal (a Gran Turismo alkotói, közel 20 éve). Az Audi tervezői alkották meg az új Audi e-tron Vision Gran Turismo-t a „Vision Gran Turismo” versenyben, ami indult a piacon a népszerű játék 15. évfordulója alkalmából. A Vision Gran Turismo programban, számos autógyártó vett részt a fejlesztett virtuális versenyautójukkal. Az elkészült Vision GT modellek közül viszont sok koncepció autót később megépítettek és bemutatott a kiállításon. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo, viszont az első koncepció autó a kínálatban, ami a való-világ verseny pályáin is közelről megnézhető, mint egy teljesen működő jármű. „Ez az, amire különösen büszkék vagyunk,” mondta Audi fő tervezője Marc Lichte. „Habár a design a virtuális járművel lehetővé teszi a sokkal nagyobb szabadságot és teremt tanulmányokat, ami csak nehezen valósíthatók meg a valóságban, de mi nem akartuk, hogy látszólagos legyen a koncepció a kerekeken. A célunk volt egy teljesen működő autó. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo mutatja, hogy az elektromos mobilitás az Audinál nagyon érzelmi.  
 

 

Audi e-tron Vision GT - utastere -

 
  Ez az autó magában számos elemmel, a mi új design nyelvünkkel, olyan, mint az átfordított single frame rács a jármű színében, ami tipikus lesz az új e-tron modelleken.” Az Audi szándékosan felvette a design elemeket, és a színt a legendás Audi 90 quattro IMSA GTO-tól, amivel a vállalat 1989-ben megborzongatta a motorsport rajongókat az Észak-Amerikai IMSA-GTO verseny szériákban a vezetőkkel, mint Hans-Joachim Stuck-kal, Walter Röhrl-lel, Hurley Haywood-dal és Scott Goodyear-rel. A jellemző kombinációval, a szisztematikus könnyű designnal és a quattro hajtással párosították az erős 5-hengeres turbófeltöltős motort, és így az autó volt messze elől akkoriban. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo is megkapja a folyamatos összkerék-meghajtást, a teljesen elektromos etron quattro összkerék-meghajtás formájában, a változó teljesítmény elosztással.  
 

 

Audi e-tron Vision GT a Gran Turismo Sportban

 
 

A három elektromos motor, mindegyike 200 kW teljesítményt termel, ami hajtja a koncepció autót. A két elektromos motor hajtja a hátsó tengelyt és a harmadik elektromos motor egyedül az elsőt, az egyedi összetevők használatával a jövő Audi e-tronjától. A rendszer összteljesítménye 600 kW (815 lóerő). Az 1450 kg-os tömegével az elektromos versenyautó teljesítmény súly aránya 1.78 kg/lóerő, az ideális 50:50 arányos súlyelosztással, az első és hátsó tengely között. Az Audi e-tron Vision Gran Turismo gyorsulása 0-ról 100 km/órára kevesebb, mint 2.5 másodpercet vesz igénybe. A futurisztikus verseny taxi jelen lesz minden európai Formula E versenyen és számos más eseményen 2018-ban. A kormány mögött lesz a korábbi DTM versenyző Rahel Frey Svájcból vagy a Le Mans győztes Dindo Capello Olaszországból.

- Kartos Patrik -

Információ az audi-mediacenter.com-ról származik

2018-04-24, 09:44:26

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

 

Reklám

 

 

Reklám

Asztali nézet