MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2019 Toyota Supra

A legenda visszatér

Toyota kínálatába visszatér a legendás Supra modell, egy teljesen új generációval, ami a világ egyik leginkább várt új sportkocsija, aminek nemzetközi bemutatója a Goodwood Festival of Speed-en volt. A fejlesztett modellt lehetett látni akcióban a hegyi pályán, a híres autózás ünneplésén az UK-ban. A prototípust fel vezették a hegyi pályán két emberrel, a főmérnökkel Testuya Tada-val, aki általános felelőse a Supra projektnek, és a mester vezető Herwing Daenes. A következő friss híreket az új Toyota Supráról a Genfi kiállításon kapjuk meg, márciusban, ahol a Toyota megerősítette a legendás modell visszatérését idén.

 
 

Visszatér a legendás Supra név, a Toyota kínálatába

 
  Az új modell hűséges lesz a megkülönböztető örökségéhez, mint a tiszta, sportkocsi telivér, ami orr motor, hátsókerék-meghajtás elrendezést kap, mint a korábbi generációk, és a motorháztető alatt egy soros 6-hengeres motort találunk majd. Az új Toyota Supra álca színben volt jelen a Goodwood FoS-en, a fekete-piros és fehér színekben, ami a Toyota GAZOO Racing színe, akik fejlesztik a sport Toyota modelleket, mint a limitált Yaris GRMN-t is, ami egy elképesztő Hothatch. A rendezvényen minden évben több ezer autórajongó vesz részt, ahol közelebbről is megnézhették a Toyota Supra GR Supra Racing Concept modellt. A Toyota GAZOO Racing megalkotta az új generációs Suprát, amivel beharangozták a Supra név visszatérését a Toyota kínálatába, amikor bemutatták az idei Genfi autókiállításon. A nagy teljesítményű modell megkapta a tervezőktől, a drámai karosszéria megjelenést, a fejlett könnyű kompozit anyagokkal, az alacsonyabb felfüggesztést, a verseny felniket és a pilótafülkét a verseny alapokkal.  
 

 

Az új Supra első álcázott megjelenése, a nagy közönség előtt

 
 

 

Reklám

 
  A Toyota GAZOO Racing a szervezete a Toyota márkán belüli, akik feladata a verseny modellek, és a modellkínálat sport modelljeinek fejlesztése, és az első GR modelleket nézve nagyon jól értik a dolgukat, amik közül egyenlőre csak a Yaris GRMN volt elérhető Európában, de a kínálatban a hazai piacon megtalálható a GT86 GR, de még Prius GR modellt is készítettek, és várhatóan a GAZOO Racing fejleszti az új modellek sport hybrid hajtását is, ami ha minden igaz az új Auris generációhoz is készül az alap hagyományos és sportos hybrid hajtásláncok mellett. A GAZOO Racing a motorsportban is sikereket ért el az utóbbi időszakban, ami az FIA World Endurance Championship-et is jelenti az első győzelemmel a Le Mans 24 órás versenyen, ahol az 1-2 helyet szerezték meg, az idei versenyen és az N°8 Toyota TS050 Hybrid, amivel megszerezték a történelmi győzelmet.  
 

Az új Supra utcai kivitelben, és a verseny változat

 
 

A Toyota GAZOO Racing még versenyez a legmagasabb nemzetközi szinttel az FIA World Rally Championshipen a Yaris WRC-vel, amivel két győzelmet begyűjtöttek a 2017-es debütáló szezonban és a pontozás egy győzelem a Rally Argentina-n, valamint egy pódiumi helyezést is elértek. A Toyota elvárja, hogy az új Supra a 2019 első felében elérhető legyen az ügyfelek számára.

- Kartos Patrik -

2018-08-17, 21:01:44

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet