MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2018 Toyota Crown

Toyota luxus szint

Toyota innovatív luxus modellje, a Crown ismét megújult, ami egy Japán piacos modell, mint a korábbi Nissan Skyline GT-R generációk, a Mitsubishi FTO-k, vagy az EVO IX kombi változata is, de még az új Honda S660, ami a 90-es évek Beat-jének az új generációja, viszont a Crown néhány más Ázsiai piacon is elérhető. A Toyota Crown legenda 1955-ben kezdődött az első generációval, és azóta is számos innovációt hozott a Crown. 1987-ben a 8. generációban jelent meg először a TRC - Traction Control (kipörgésgátló), és a 9. generációnál már az ABS is megjelent 1991-ben, amik élvonalbeli technológiák és más gyártók előtt használt először a Crown modell a Toyotánál, és ma már szinte mindegyik modellben megtalálhatók, a Toyota modelljeiben pedig alap már minden vezető támogató és biztonsági rendszer, és az elérhető összes légzsák is alap felszerelése része.

 
 

2018 Toyota Crown - 15. generáció már -

 
  Az új 1.5 Crown generáció belép a modern világba, ami a Toyota első csatlakoztatott autója lesz, ami már alapfelszerelésben tartalmazza a DCM-et. A 24 órás, heti 7 napon keresztül kapcsolatban lesz a jármű az emberekkel, még a közösséget is egy teljesen új szintre emeli. A szolgáltatások fokuszálnak a biztonságra, védelemre, kényelemre és a komfortra, olyanokkal, mint a karbantartás értesítései, a valós idejű adatokkal, amit bármikor elérhetővé tesz az ügyfél számára. A megújult modell stílusosabb megjelenést kapott és fokozták a vezetés élményét, a kanyarodás és a megállás javításával, aminek alapja most az új TNGA platform. A fejlesztés különösen a vezetésre fókuszáltak. A kiemelkedős kezelhetősége felismerhetővé válik a vezetésben és a kivételes jármű stabilitás, kisebb-nagyobb sebességgel, sima és durva útfelületen is sokkal stabilabb és kényelmesebb.  
 

 

2018 Toyota Crown RS Grades

 
 

 

Reklám

 
 

Akira Akiyama, főmérnök a fejlesztésért felelős személy: „Az öröklésben a szenvedély kezdetekben a vállalattal, amikor az első generációs Crown megszületett, szerettem volna látni a világot a ’Japanese brains and brawn – A japán agyak és test’, ami belépett a fejlődésbe ezzel az autóval. Ez volt a szellem, ami támogattuk a fejlesztést. Érzem az új Crown egy autó, ami lélegzetelállító minden szempontból tartalmazza a design-t, a vezetést és a csatlakozott technológiát.” A Crown, a Japán híres „high-end” csúcsmodell, ami tovább fejlődik és nyomja meg a határokat, az ajánlat még fejlettebb vezetési teljesítmény és élvonalbeli csatlakozott funkciók.

Crown a hazai piacon (Japán) már elérhető

Toyota az új modell értékesítését is Japánban fogja megtartani, a kereskedések tartalmazzák a Toyota és Toyopet kereskedéseket Tokyo területén. A gyártó célja 4 500 db modell havi szintű értékesítése, valamint az új generáció leleplezését június 30 és július 1 között tartották meg, valamint az összeszerelését a Motomachi üzemben fogják végezni, a Toyota Motor Corporation üzemében.

 
 

 

Agresszív megjelenést kapott az RS Grades változat, az elegáns vonalvezetést meghagyva

 
 

A megújult Crown új, fokozott szolgáltatásokat kap. Az új modellek felszerelése már tartalmazza a DCM-et, ami az alapfelszerelés részét képezik, és a T-Connect szolgáltatást díjmentesen megkapják az ügyfelek 3 évre, így minden ügyfél megtudja tapasztalni a Connected szolgáltatás előnyeit. Az ügyfél biztonság és a biztonsági szolgáltatások, olyanok, mint a HELPNET és az e-Care, valamint a szolgáltatások, amik javítják a vezetési élet kényelmét, mint a Toyota’s Operator Service szolgáltatás. A MyTOYOTA a T-Connect Drive Diagnosis-sal, ellenőrzi a biztonságot és az Eco-vezetési szintet okostelefonon keresztül az indulástól.

Kapcsolat és kommunikáció

Az autó támogatja a katasztrófa mentési műveleteket, ami a „Passable Route Map”-pal elérhető a weboldalon díjmentesen. A számos információ elérhető a megelőző 24 órában, és ezt frissítik minden órában a helyi dátum szerint, és a DCM-mel felszerelt modellekhez elérhető. A Passable Route Maps használható utazások során a katasztrófa sújtotta területeken.

 
 

 

Az okos GPS, és a Passable Route Map funkció

 
 

Elegáns, sportos megjelenés és luxus utastér

Az új Crown sportos külső megjelenést kapott, a feltűnő kifinomult eleganciával kombinálva, ami arányosan alacsony orr megjelenést kapott, a hátsókerék-meghatású modell, és a fényűző elegáns profil a csomagtérbe áramlik. Az RS Grades felszerelt, a LED dinamikus irányjelzőkkel elöl és hátul, amik sokkal jobban mutatják, merre akarunk menni, és már egyre több márkánál megjelent. Az egyedülálló hálós hűtőrácsot, és az alsó betét design-t is megkapta, amik szállítanak szélesebb megjelenést, valamint oldal szoknyákat is kapott a sportos megjelenéshez. A Crown RS még speciális 18”-as felniket, négy kipufogó véget, hátsó légterelőt és fekete ajtókeretet is kap, amik fokozzák a sportos megjelenését. A sportos külső közepesen méretezett pilótafülkét takar és tágas utasteret, amik igazi kényelmet adnak a vezetőnek és utasának is, valamint a vezetőnek lehetővé teszi az összpontosítást a vezetésre.

 
 

A Crown törésvonalai szépen játszanak a fénnyel, és összetéveszthetetlen a méretes hűtőrácsának köszönhetpen

 
  Az egyszerűen még kényelmesebb utastér, magas minőségű kidolgozást kapott és az élvonalbeli készülékekkel felszerelték, amitől egy kifinomult, modern légkört biztosít a Crown az utasoknak és a vezetőnek. Az új Dual kijelző tartalmaz egy 8 hüvelykes kijelzőt az egyszerűség kedvéért, és egy kisebb 7 hüvelykes kijelzőt a középkonzol tetejére, ami a modernizálás egy része, a ma elvárt szórakoztató rendszerrel, GPS és más funkciókkal. Az alsó kijelzővel pótolták a klíma és számos funkció vezérlő gombjait, amivel korábban az Infiniti Q50-ben találtam. A hátsó üléssor lábterét is növelték a tervezők, ami fokozza az utazási komfortot. Az optimális ülőhelyzet jelentősen jobb üléspozíciót ad a vezetőnek és utasainak, ami hosszútávon is csökkenti a fáradékonyságot vezetés közben. Az új Crown új kínálatot hoz, amik tartalmazzák a G-Executive és G-Executive Four luxus változatokat, a gyönyörű csúcsminőségű fa betétekkel és a fokozott hátsó üléssor jellemzőkkel, olyanokkal, mint a LED ajtó világítás és a második sor klíma rendszere. A megjelenéséhez a Toyota hét választható színt kínál, amik között megtalálható az új Precious Gelane szín, és mellette négy beltér szín közül választhatunk, ami már a Sporty White kárpit színt is tartalmazza.  
 

A négy krómozott kipufogóvég, és a hátsó kis légterelő is fokozza a sportos megjelenését a méretes luxus szedannak

 
  A Toyota kínál „Japan Color Selection Package” nevű új lehetőséget, amivel még egyedibb lehet az ügyfelek Crown-ja, ami már a német márkáknál is elérhető a kínálatból. A kiegészítő csomag még 6 szín opciót kínál az ügyfeleknek, plusz a négy alapszín választékot, így még egyedibb megjelenést kaphat a megújult Crown. Az új Crown már TNGA új platformra épül, ami a hajtásláncot alacsonyabbra pozícionálja, így még alacsonyabb súlypontot biztosítva, ami jelentősen javítja a menetteljesítményeit a méretes luxus sedannak. A súlyát is csökkentették a méretes Toyota sedannak, ami alumínium motorháztető kapott, és optimalizálták a súlyelosztást az első és hátsó tengelyek között. A Crown elöl és hátul is multi-link felfüggesztést kapott, ami jelentőse fokozza a vezetési élményt, és ehhez még optimalizálták a kormányzás merevségét, az alumínium öntött felfüggesztést tornyot, és jelentősen nagyobb mennyiségű szerkezeti ragasztó anyagot, amik tovább fokozzák a karosszéria merevségét. Az optimalizált karosszéria szerkezet és az optimalizált elrendezése a hangszigetelő anyagoknak, csökkentik az aktív zaj beszűrődését, így fokozza a csendességét.  
 

2018 Crown RS Grades

 
 

A Crown RS Grades védjegye a sportosabb megjelenés, ami tartalmazza a 18”-as 5-küllős felniket és a sport abroncsokkal, mint az alapfelszerelés része, és a speciális első stabilizátorok, amik növelik a stabilizátor merevséget. A futómű használja a lineáris mágnes szelep típusú AVS-t (Linear Solenoid-Type), a megfelelő csillapító erőhöz, és azonnal tompítsa a felesleges mozgásokat, amivel a vezetési teljesítményhez is hozzájárul. Az RS modell változatok hátsó légterelőt, is kapnak a leszorító erő növeléséhez, és a nagy sebességű stabilitását is javítják.

Három válaszható hajtás

A 2.0 literes turbófeltöltős Crown modellek, hátsó sport lengéscsillapítókat kapnak, amihez kiváló kormány reakció is társul, a kivételes vezetési élményhez, valamint rossz útfelületen is kiválóan csökkenti az úthibák rezgéseit a sport hátsó lengéscsillapító. A vezető kedvére tesz a Crown a vezetési módválasztóval, ami mindennapos vezetés mellett, sportos beállítást is tud nyújtani, valamint a vezetésnek Custom mód is rendelkezésre áll, ami az egyéni beállítást teszi lehetővé a vezetőnek, ami tudja kombinálni a hajtást, a futóművet és a klíma beállításait a vezető egyéni igényeihez. A megújult Crown három hajtáslánccal lesz elérhető, ami között két hibrid rendszer közül is választhatunk.

 
 

 

 
  A 2.5 literes Dynamic Force Engine Hybrid rendszer a gyengébb hibrid hajtás, ami egy 2.5 literes benzinmotorral van kombinálva, ami megvalósítja a nagy hő hatékonyságot és a nagy teljesítményt. A rendszerrel a Crown átlagfogyasztása 24.0 km/liter, amit a Japanese Ministry of Land, Infrastructure, Transport and Tourism’s JC08 teszt ciklusban mértek. A másik és egyben erősebb hibrid rendszer már egy 3.5 literes V6-os Mulit-stage hybrid hajtás, ami használja a hibrid mechanizmust hatékonyan kombinálva a 3.5 literes V6-os motorral, ami kiemelkedő teljesítményt és fogyasztást nyújt a Crown-nak. A rendszer már alacsony fordulattól biztosítja az erőt egészen a magas tartományig, ami mellett növelték a hatótávját BEV vezetésnél, amivel a rendszer élvezetes és takarékos vezetést tud biztosítani a vezetőnek, a kellemes utazásért.  
 

  

A három elérhető hajtáslánc (2.0 Turbo, 2.5 Hybrid, 3.5 V6 Hybrid)

 
 

 

Reklám

 
 

A motorhoz 10-fokozatot biztosít a rendszer, a vezetési körülményektől függően, amik alkotnak közvetlen gyorsulást és szenzációs kapcsolatot a pedállal. A két hibrid hajtás mellett egy hagyományos benzinmotoros változatban is elérhető lesz, ami egy 2.0 literes közvetlen befecskendezéses turbófeltöltős motort használ. A fejlesztés során növelték a szívó és kipufogó leömlőket a hatékonyság érdekében, aminek eredménye lett az alacsonyabb fordulat nagyobb nyomatéka, ami a teljes tartományban tud biztosítani a motort.

Az élvonalbeli baleset megelőző biztonság technológiák

Az új Crown már a második generációs baleset megelőző biztonsági rendszert kapja meg, a Toyota Safety System-nek nevezett vezető támogató rendszer csomagot. A TSS vezetőtámogató rendszer tartalmazza a gyalogos érzékelést, ami nappal és éjjel is felismeri a gyalogosokat, valamint a kerékpárosokat nappal ismeri fel a rendszer. A támogató rendszer még dinamikus radar tempomatot (Dynamic Radar Cruise Control) is tartalmaz, ami minden tartományban képes támogatni a vezetőt. A fejlesztett asszisztens technológia a Lane Tracing Assist-et (LTA) is tartalmazza, ami sávban tartja a járművet, ha szükséges korrigál kormány mozdulatokkal az autó rendszere, így mindig a sávunkban maradunk, ha nem figyelünk oda, akkor is.

 
 

  

Crown már a második generációs TSS rendszert használja, és néhány új támogató rendszert is kapott, néhányat elsőként más márkák előtt, mint a korábbi generációk

 
  A Crown már a luxus kategóriából kihagyhatatlan automata táv fény vezérlést (Automatic High Beam - AHB) is megkapta, ami automatikusan vált tompított fényre, amint szemből érkező vagy előttünk haladó járművet érzékel az autó rendszere. Az automata táv fény vezérlést még kombinálták az adaptív távfénnyel (Adaptive High Beamt System – AHS), aminek köszönhetően a rendszer tudja érzékelni a többi járművet a közlekedésben, és megakadályozni az elvakítást. A TSS rendszer utolsó újdonsága a közlekedési tábla felismerő rendszer (Road Sign Assist - RSA), ami kamerán keresztül felismeri a táblákat, és ezeket megjeleníti a rendszer a mérőórák közötti kis TFT kijelzőn. A Crown a parkolásnál is segíti a vezetőt, ami már felszerelt az alacsony sebességű fék támogatással, így parkolás közben, ahogy hirtelen akadály kerül az autó útjába, a rendszer megállítja a Crown-t.  
 

 

... és a teljes színválaszték

 
 

A parkolás segítő fékrendszer mellett a Crown felszerelése tartalmazza még az Intelligent Clearance Sonar (intelligens távolsági szonár) és a Rear Cross Traffic Auto Brake (hátsó keresztforgalom automata fék) rendszereket is, amiket elsőként a Toyota modellje használ a piacon. Az új rendszerek tovább fokozzák a biztonságot, és segítenek megelőzni a balesetet, valamint minimalizálják a sérüléseket, a riasztások aktiválásával és a fék kezelésével, ha már nem kerülhető el a baleset.

- Kartos Patrik -

9:05:14 PM, 08/19/2018

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet