MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2018 ŠKODA VISION RS

Egy környezet barát hothatch

Škoda egy teljesen új sport modell tanulmány autót mutat be hamarosan, aminek hajtásáról már egy Plug-In hibrid hajtáslánc gondoskodik. A hajtás tartalmaz egy 1.5 TSI 150 lóerős (110 kW) benzinmotort, és egy 102 lóerős (75 kW) elektromos motort, amik közösen 245 lóerős összteljesítményt nyújtanak a vad sport tanulmány modellnek. A hybrid hajtáslánccal a VISION RS 7.1 másodperc alatt eléri a 0-100 km/órás gyorsulást, és a 80-120 km/órás rugalmassági gyorsulása 8.9 másodpercet vesz igényben, amivel egy igazán dinamikus hothatch-nek számít az új tanulmány modell, a vad külső design-nal.

 
 

 

Škoda VISION RS

 
 

A nagy teljesítmény mellett a CO2-kibocsátási értéke csak 33 g/km, ami kiemelten alacsony egy sport modellnél, de a Porsche 918 Spyder hibrid sportkocsi kibocsátása is csak 79 g/km (de 608 lóerős teljesítményhez képest nagyon kevés ez is), ami a hibrid hajtásláncnak köszönhető, a környezetbarátabb jövőért tesz már a Škoda is, és lassan már a kínálatban is megjelenhetnek a hibrid modellek. A 13 kWh-s lithium-ion akkumulátor csomag 70 km-t tesz lehetővé, amikor tisztán elektromosan közlekedünk az autóval, és csak 2.5 óra az akkumulátor feltöltése töltőállomásról, vagy újra tölthetjük a fékezési mozgási energia felhasználásával is. A VISION RS rendszerét is lehetőségünk van háztartási konnektorról tölteni az akkumulátor csomagot.

 
 

  

... és néhány vázlatkép a beltérről is

 
 

 

Reklám

 
 

A briliáns fehér fényezése három rétegből áll a szerves komponensekkel, amik csökkenti a hő hatását az utastérben. A tanulmány autón számos fekete Carbon elemet helyeztek el a karosszérián, mint a hűtőrácson, az első és hátsó légterelőkön, a tükrökön, az oldalsó szoknyákon, a légnyílásokon és a hátsó diffúzoron – ami teremt kiemelkedő részleteket a fehér szín kombinációjával. A Carbon elemeket 100%-ban újra hasznosított poliészterből készült – amit használtak a szellős beltérben. Az utastér sportkormánykereket kapott, amihez hasonlót az autóversenyeken használnak. A Sensotec borítás egy innovatív szintetikus vegán szál, amit nagy gondossággal állítanak elő az EU Vinyl Plus program alatt. A Škoda VISION RS hírnöke lesz a Cseh gyártó jövő modelljeinek. A beltérben a VISION RS kapott Carbon, kristályos fényhatást és utalásokat a Škoda motorsport múltjára és a jelen sikereire.

- Kartos Patrik -

2018-09-29, 21:35:51

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet