MENÜ
     
 

 

HU / EN  

 
 

ABT RS5-R 530 lóerővel

Egy elképesztő RS5, de csak 50 db

Az ABT Sportsline egy újabb Audit vett kezelésbe, ami egy teljesen subcompact autó, még több erővel. „Az ABT RS5-R-nek adtunk 80 lóerőt és 90 Nm nyomatékot, a 2.9 literes Biturbo V6-os motorból, ami nagyon hasonló tervezés, mint először az Audi RS4-ben,”CEO Hans-Jürgen Abt büszkén magyarázta. A több erő és nyomaték köszönhető az ABT Sportsline-nak, ami a 450 lóerős (331 kW) teljesítményt 530 lóerőre (390 kW) növelte és csúcsnyomatékot 15%-kal növelték 600 Nm-ről 690 Nm-re. A nagyobb erő befolyásolta a műszaki adatait, amivel már a 0-100 km/órás sprintet 3.9 másodperc helyett 3.6 másodperc alatt teljesíti, ami már a szupersportkocsik között is nagyon jó értéknek számít.

 
 

 

Az új ABT RS5-R Limited Edition

 
 

A nemzetközileg legnagyobb VW és Audi csoport modell tuner cég, nagyot alkotott az RS5-tel is, ami például megkapta az ABT hangtompító rendszert, ami része a teljesítmény növelési koncepciónak, és kínál agresszív, karizmatikus V6 hangot, amit szeretnek az autó rajongók világszerte. A gyönyörű hanghoz négy szénszálas kipufogó véget is kapunk, 102 mm-es átmérővel, amik a gyönyörű hang mellett, nagyon szép látványt is adnak. A hosszirányú menetdinamika mellett a motorsport specialisták gondoskodtak a keresztirányú menetdinamikáról is, amihez a Bajor tuner feljavította az alapfelfüggesztést az ABT sport stabilizátorokkal és az ABT magasságban állítható felfüggesztés rugókkal – és ezek lehetővé teszik az ügyfelek szabad döntését az alacsonyabb szintről.

 
 

 

ABT RS5-R külső részletek, szénszál kiegészítőkkel feldobva

 
 

 

Reklám

 
 

A tekercsrugós felfüggesztés rendszer egy speciális ABT lengéscsillapító beállítást is kapott, amit közösen fejlesztettek a KW automotive-vel. Ezek a beállítások biztosítják a sportos menetdinamikai vezetési élményt, ami mellett elhanyagolás nélkül továbbra is megtartja az RS5, a kívánt kényelmet. A szép menetteljesítményeknek szükség egy jó alap, így a gyári 19”-es felniket lecserélték az ABT SPORT GR 21”-es felnikre. Az atlétikus dizájnnal ellátott felnik könnyebbek, így elhagyták a felesleges súlyt, amikre 275/25 ZR21-es abroncsokat kapnak, amik szükségesek a kiváló tapadáshoz ekkora teljesítmény mellett. Ha az aerodinamikai jellemzőket nézzük, az RS5 kapott új ABT első légterelő ajkat, ABT első kis légterelő bajuszt, és az ABT hűtőrácsot az RS5-R jelvénnyel. A külső részletek még fokozták az agresszív szárnnyal, az opciós ABT sárvédő légnyílással, amik szintén szénszálból készültek. 

 
 

 

ABT RS5-R beltér, és a technikai adatok

 
 

A hátsó részén pedig a szénszálas hátsó légterelő és szoknya tűnik fel, valamint ez mutatja, hogy nem egy széria RS5-tel találkoztunk. Az új modellt élvezni azok tudják majd élvezni, akik megengedhetik maguknak és még beleférnek az 50 db-os limitált kiadásba, mivel összesen 50 db készül belőle és az utastérben, mindegyik példány meg lesz jelölve. Az RS5-R utastere pedig megkapta az RS5-R logót a részben bőr üléseken, és a szénszálas váltósapkán, valamint az utastérben elhelyezik a darabszám jelölést, mint az első modellben a „1 of 50” jelölést, és még sok más extrát. Az új limitált RS5-R egy igazán lenyűgöző csomagot ad a vezetőknek, akik az 50 db-os korlátba beleférnek.

- Kartos Patrik -

2019-01-08, 16:45:03

 
     

 

website counter

visitor counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet