MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2020 Aston Martin V12 Speedster – Aston Martin – Sportkocsik – Hírek

Egy V12-es műalkotás, az elektromos világban

Az Aston Martin V12 Speedster a globális debütálására készült, és csak 88 példány készült ebből a purisztikus limitált kiadású modellből. A luxus Britt márka alkotott a mérték utáni testreszabás szolgáltatás a ’Q by Aston Martin’-tól, az Aston Martin V12 Speedster valóban egy igazi vezető autó, amit inspirált a márka gazdag versenytörténelme, és a repüléstechnikai tervezés. Aston Martin Lagonda President and Group CEO, Dr Andy Palmer mondta: “Ez tesz nagyon büszkévé, hogy felfedjem az Aston Martin legújabb, legizgalmasabb modelljét. A V12 Speedster egy hihetetlen demonstráció a képesség szélességével, és a demonstráció a ‘Q by Aston Martin’ csapatától, akik fáradhatatlanul dolgoztak, hogy megteremtse ezt a lenyűgöző, kétüléses sportkocsit, aminek célja a legigényesebb és leglelkesebb ügyfelek.”

 
 

2020 Aston Martin V12 Speedster

 
 

Az új modell ötlete alig 12 hónappal ezelőtt jött, a V12 Speedster átment egy intenzív fejlesztő programon, és megy gyártásba rövid időn belül. A készségek demonstrálása bemutatása és a gondos tervezés a ’Q by Aston Martin’ és az Aston Martin Design, a V12 Speedster egy élő bemutató autó, kiemelése a vállalat elkötelezettsége, hogy az ügyfeleknek szállítson egy lenyűgöző vezető autót, a mérnöki találékonyság felhasználásával és a korszerű anyagokkal, nyilvánvaló az egészben a teljes Aston Martin kínálat. Az új modell megkapja az Aston Martin legújabb ragasztott alumínium építészetét, a V12 Speedster elemeket használva a DBS Superleggera és Vantage modell kínálatból, amik alkotnak saját egyedi platformot. A független kettős keresztlengőkaros első, és a multi-link hátsó felfüggesztéssel, a tekercsrugókkal és az adaptív lengéscsillapítók mellett, kínál az új modell Sport, Sport+ és Track módokat is, amik előnyösek a V12 Speedster alap 21”-es kovácsolt felni szettel az agycsavaros kerékagy rögzítéssel, mint a versenyautók.

 
 

 

Egy igazán lenyűgöző alkotás, Aston Martintól

 
 

A méretes felnik alatt Carbon-kerámia fékek kaptak helyet, az első tengelyen 410 mm-es és hátul 360 mm-es féktárcsákkal, amik az alapfelszereléshez tartoznak. A V12 Speedster egyedi alváza alatt, a mérték utáni karosszéria szerkezet, majdnem teljesen szénszálból. Miles Nurnberger, Director of Design (tervező igazgató), Aston Martin Lagondától, mondta: “A V12 Speedster-rel visszatérünk egy lépéssel és vizsgáljuk meg az inspiráció múltját. A DB11 indítása óta, minden összpontosult és nagyon előre tekintő. Itt viszont, más tempót találunk. Tiszta leszármazott volt az 1959-es Le Mans győztes DBR1 modellnek, a 100 éves ünneplésre a CC100 Speedster Concept modellel, 2013-ban. Van egy kicsit az 1953 DB3S a középső szakaszban, tehát valóban a legújabb megtestesülésünk a Speedster koncepció. Ez is ihlette a harci repülőgépek, annyira, mint a történelem szerint, azért hozták létre, hogy szállítson a hihetetlen igazi élmény, amiért ez egy V12, egy V8 helyett. A V12 Speedsterrel felerősítjük az összes érzelmi húrt, ami az abszolút maximumra képes.”

 
 

Egy gyors verda, szélvédő és tető nélkül a nagyok között

 
 

Nurnberger hozzáteszi: “Nincs tető vagy szélvédő, egy nagy motor, alacsony a széles vállakkal és a túlzott, és érzelmi stílus az iker púppal és a gerinc elválasztó a vezető és az utas között. A könnyű, alacsony, a hátsó rész kontrasztja, a merész, nagy ráccsal, az egyedülálló fényszórókkal, és a motorháztető légnyílás az orrán. A motorháztető légnyílást, nem hosszú idő alatt csináltuk, de visszahoztuk őket. Ez egy ügyes trükk vizuálisan, hogy nyerjünk némi helyet a V12-nek. Létrehozza ezt az ikonikus megjelenésű szellőző nyílásokat.” Az utastér specifikációi tolják az új határok használatával, egy mix a hagyományos és modern anyagokkal. A szerkezetei szatén szénszál, kontrasztok a hagyományos kézzel készült Saddle Leather, króm, alumínium és még 3D nyomatott gumi. Vizuálisan és fizikailag az utastér csökkenti a tömeget, egy karcsúbb, hatékony stílussal, de egy, ami megtartja az összes érzelmet és szaktudást az Aston Martinok híresek.

 
 

  

2020 Aston Martin V12 Speedster - a külső részletek - 

 
 

Az utas előtt egy kivehető bőrtáska található, a hagyományos kesztyűtartó helyett, miközben további tároló helyet találunk a csomagoknak a hátsó ütköző alatt. Ma itt leleplezték az Aston Martin’s Gaydon HQ-ban, a V12 Speedstert megmutatták egy fogalmi specifikációban, amit inspirált a legendás F/A-18 és elérhető lesz az ügyfeleknek a rendelése. Született izgalmas új együttműködés a Boeinggal, és az általa létrehozott márka mérték utáni testreszabás szolgáltatása a ’Q by Aston Martin’-nal, ez a feltűnő fényesség vesz igénybe a legendás vadászgép inspirációt és a Skyfall Silver fényezéssel, a kontrasztos szatén feketével a kipufogóvégeken, a szellőző rácsokon és a szárnyak. A sötét témát átvitték az utastérbe is, a szatén fekete krómmal, a megmunkált alumíniummal, a fekete bőrrel, a fekete műszaki textillel, a fekete kárpitokkal és az élénk vörös Aston Martin ajtó behúzók, létrehozza a céltudatos megjelenést, ezzel a fogalmi stílussal. A V12 Speedster meghajtásáról az Aston Martin sziporkázó 5.2 literes, Twin-Turbo V12-es motort, a 700 lóerős csúcsteljesítménnyel és a 753 Nm-es csúcsnyomatékkal.

 
 

  

2020 Aston Martin V12 Speedster - utastér részletek -

 
 

Elöl középre szerelt, teljesen alumínium, négy vezérműtengelyes, 48 szelepes motort, párosították a ZF 8-fokozatú automata váltóval, egy sperrdifivel kombinálva, a hátsó hajtott kerekeknél. A V12 Speedstert a 100 km/órás (62 mph) tempót elérni 3.5 másodperc alatt, és a végsebessége 300 km/óra (186 mph). Az ikonikus V12-es motor ígér kiemelkedő teljesítményt, de tovább hangsúlyozva a V12 Speedster egyedülálló karakterét, és páratlan elkötelezettségét egy izgalmas vezetésre még élénkebb hangzásbeli aláírás. Készíteni ezzel az Aston Martin mérnökök létrehozták a testreszabott rozsdamentes acél kipufogórendszert, középen kivezetett véggel a diffúzor felületén, hátul az autón egy még izgalmasabb zavaró hang a hajtáslánctól. A V12 Speedsterrel, minden elem a vezető tapasztalattal, legnyilvánvalóbban az eltávolítása a szélvédőnek növeli a zsigeri elkötelezettségét, növelve a vezetési élményt, új szintekre. Matt Becker, Aston Martin Chief Engineer (főmérnök), mondta: “A nyers, vezetési élményben a V12 Speedster példátlan, a teljesen nyitott elem az autóval új dimenzió hozzáadása az élményhez. Belekapcsolódik minden szinten, pontosan, bevonva a vezetési élményt a gyorsasággal és ezt nyugodtan támogatta, a bőséges erővel az Aston Martin twin-turbo 5.2-literes V12-es motorja. A vezetés nem lesz tisztább, ennél.

 
 

  

Egy szuperkönnyű V12-es sporkocsi, utastér részletei, egyedi limitált plakettel

 
 

Aston Martin Lagonda President and Group CEO, Dr Andy Palmer mondta: “semmi nem bizonyítja Aston Martin elkötelezettségét, hogy egyedi legyen, speciális modellek ügyfeleinek, több, mint egy V12 Speedster. A 88 kézzel készült Astont fogják keresni utána a vezetés rajongói, és a gyűjtők egyaránt világszerte. Izgatott vagyok nem csak azért, hogy mit kínálunk a sofőröknek, de amit képvisel. A V12 Speedster nem csak a kirakatban, a hihetetlen mérnöki képességünk és ambíciónk, de szintén ünnepeljük az Aston Martin gazdag örökségét.” A V12 Speedster modell rendelése már nyitott, és a kezdőára 765 000 font (kb. 307 890 321 Ft, 862 328 €), ami tartalmazza az áfát, és a várható szállításokat, amik 2021 első negyedében kezdődnek meg. Sebesség és teljesítmény, csak becsült érték.

Kartos Patrik -

2020-05-02, 12:55:02

 
 

 

 
 

 

 

 

visitor counter

 

Asztali nézet