MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2020 LiAZ-5292 LNG – Hírek – Busz – GAZ

Egy új alternatív hajtású busz, a GAZ csoporttól

GAZ csoport bemutatta az új LNG buszt, az LiAZ-5292 LNG-t a vállalat zászlóhajó városi buszát, és az első buszt oroszországi tanúsítvánnyal, amely cseppfolyós gázzal üzemel, - ami egy új környezetbarát üzemanyag. A LiAZ-5292 LNG új tag a gáz üzemanyaggal üzemelő járműveknek a GAZ csoport kínálatában, amik tartalmazzák a CNG buszokat és a haszongépjárműveket. A GAZ csoport megtervezte az új LNG-hajtott buszt forgalomba hozni, mint az LiAZ-5292 LNG. Az összes tanúsítási tesztek elkészültek, és a VTA kiadta az új modellel. Most a busz megy Chelyabniskbe a pilóta üzemmel, a rendszeres városi útvonalakon. A kísérleti üzemidő után a Likino Bus üzem megkezdi az előkészítést az első kísérleti tétellel, az LiAZ-5292 LNG-vel, elkészült a 2020 negyedik negyedében.

 
   
 

Az új módosítás tervezett 106 utasra, és minden a legjellemzőbb az alap verzióval, pl. az alacsony padló, a nagy standee tér, a térdelő rendszer, aminek köszönhetően megdől a karosszéria az ajtók felé, megkönnyítve az utasok fel- és leszállását. A busz jön klíma rendszerrel, ami szállít kiegyensúlyozott légáramlást. Az LiAZ-5292 LNG mechanikus kerekesszék rámpával is felszerelik, a könnyű hozzáféréssel az alacsony mozgásképességű embereknek, a kerekes székes helyekkel és a sofőr hívó gombbal. Ott a 375 literes LNG tartály, ami a karosszéria hátsó részében kapott helyet. A busz több, mint 300 km-es utat tehet meg egy tankolással, a folyékony földgázzal. Az üzemanyag túlhűtött -162°C-ra, és készült érzéketlen a környezeti hőmérsékletre. Az LiAZ-5292 LNG modell YaMZ-536 motort kapott, ami szintén Oroszországban készül.

 
   
 

Az új busz használ földgáz üzemanyagot, aminek segítségével csökkentették az üzemanyag költségeket, összehasonlítva a benzin- és dízel üzemanyagokhoz képest. Emellett egy a legzöldebb üzemanyagok közül, valóban. Más földgáz üzemanyaggal eltérően az LNG kínálja, a legjobb futásteljesítményt egy tankolással. A GAZ csoport, vezető Orosz gyártó a gáz üzemanyaggal hajtott járművekkel. Ma a GAZ csoport kínálata a CNG-s járművekkel, tartalmazza mindegyik típusú buszt, a könnyű haszongépjárművekkel, teherautókkal, és a speciális járművekkel, azok alapján. A széria gyártás indítása előtt, mindegyik modell átesik a hosszadalmas teszteken, a biztonság biztosítása érdekében és a megbízhatóságával: teszthelyeken, nehéz terepen, a tesztüzemben a valós útvonalakon. A GAZ csoport együtt működik a vezető gázberendezések gyártóival, amit kombináltak a teljes teszt ciklussal, és az élvonalbeli gyártás technológia szállít nagy megbízhatóságot a termékekkel.

- Kartos Patrik - GAZ Group NEWS -

2020-09-08, 17:12:25

 
 

 

 
 

 

 

 

best free website hit counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  Új módosításokkal, a Sadko NEXT 
  2014 Setra TopClass 500 
  2015 Honda Odyssey "20th Anniversary"

 

Setra, Mercedes, CREDO, Scania BUS

 

 

 

 

   
Asztali nézet