MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

2020 ABT Sportsline RS Q8 – News – Audi – ABT Sportsline – Tuning -

Egy giga SUV Coupé, az ABTtől

ABT Sportsline kezelésbe vett az RS Q8 modellt is, az Audi modell kínálatából, amiből egy limitált kiadást készített az egyedülálló hangolással. Az ABT hangolással felszerelt modell egy igazán izgalmas egyéni opció a lenyűgöző SUV modellhez. Az új kiemelések között megtaláljuk az új kipufogó csomagot, és a 23”-as High Performance GR áramlást formáló felni szettet. A VW csoport modelljeire szakosodott tuner, az RS Q8-at vette kezelésbe, ami gyári állapotában 600 lóerős (441 kW) nagy teljesítményű SUV modell. Akinek ez kevés, azoknak kínál egy egyedülálló limitált tuning csomagot az ABT Sportsline. Az RS Q8 nem csak megjelenésében lesz lenyűgöző, de a tuning csomagnak köszönhetően a kezelése is kiemelkedő lesz.

 
 

 

 ABT, az RS Q8-at sem hagyta érintetlenül

 
 

Az ABT kipufogó rendszer még karizmatikusabb hangot biztosít, és a kipufogó rendszer kapott egy elektronikusan vezérelt fékszárnyat mindkét oldalon, és a négy aktív kipufogó alkot egy dicsőséges hangélményt. Az erőszállítása előnyökkel jár, ami köszönhető az integrált interferencia csőnek és a csökkentett kipufogó ellennyomásnak. Az autó jellemzője a négy 102 mm-es valódi szénszálas kipufogóvég. A világ legnagyobb VW csoportos tunere, teljesítmény alkatrész specialistája főleg az Audi és VW modelleknek, és a kipufogórendszereik megkapják a fényes, csiszolt dobot az ABT logóval. A tuning csomagból nem maradhat el a az ABT felni szett, ami egy 23”-as ABT High Performance GR felni szett, fényes fekete megjelenéssel, ami még tovább fokozza a masszív SUV Coupé megjelenését. Az erősen homorú felni dizájn és a gyémánt megmunkált karima felület igazán egyedülálló dizájnt alkotnak.

 
 

ABT stílus kihozza a sportos oldalát, az egyedülálló könnyed stílusú felni szettel

 
 

Mindegyik ABT Sportsline nagy teljesítményű felni jellemzője az egy részes gyártás és a legfeljebb 40%-kal könnyebb tömeg, a hagyományos öntött felnikhez képest. A modern áramlást formáló technológia használt a High Performance GR felnik alkotásához, amiknek részei az öntött perem, és részeként tömörítve a gyártás további szakaszához – ez lehetővé teszi a felni ágy térfogatának csökkentését, ami akár 50% is lehet, így megkönnyíti a vékonyabb fal vastagsággal és a vékony dizájn kialakítással, az extrém stabilitást. Az ABT Sportsline még kínál egy sportos befejező érintést, a hátsó légterelő és sárvédő betétekkel, amik egyaránt szénszálból készültek, amik vizuálisan hangsúlyozzák a menetdinamikai teljesítményt a jármű tökéletességével. Az Audi légrugós felfüggesztése szintén hozzájárul a teljesítményhez, ami a 2019-es Nordschleife rekordhoz hozzájárult, amivel a leggyorsabb gyártott SUV modell lett akkoriban – és ez köszönhető az ABT Level Control-nak (ALC), ami most még több sportosságot nyújt.

 
 

 

Az ABT részletek, a szénszálas oldalsó légnyílással és a kipufogóvégek

 
 

A Comfort szint 25 mm-rel alacsonyabb, és a Dynamic szinten 15 mm-rel. A további 10 mm-es csökkenés lehetséges a „Coffee Mode-ban”. …de, ha még nagyobb teljesítményt szeretnénk, ezen a Bajor tuner vállalat tud segíteni, akik kínálnak teljesítmény növelő csomagokat az RS Q8 modellhez, ami vagy 700 (515 kW), vagy 740 lóerő (544 kW) teljesítményt nyújtanak az RS Q8 modellnek, ami mellé előbbi esetében 880 Nm, az utóbbi esetben 920 Nm csúcsnyomaték. A teljesítmény növelés mellett a végsebesség is emelkedik a gyengébb esetében 310 km/órára, a nagyobb teljesítménynél pedig 315 km/órára, ami már elég komoly tempó egy ekkora méretes, nem éppen könnyű SUV Coupé modellnél. Akit tovább információk érdekelnek, mindent megtalál a legfrissebb opciókról, tuning alkatrészekről, csomagokról az ABT konfigurációjában.

- Kartos Patrik - ABT Sportsline News -

2020-11-02, 22:45:29

 
 

 

 
 

 

 

 

website counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  Az első óriás, a BMW-Alpinatól 
  2015 DMC Hurracan LP610 Stage3 
  2015 HSV ClubSport R8 25th Anniversary 

 

2015 ABT RS3 450 Individual - ESSEN

 

 

 

 

   
Asztali nézet