MENÜ
   
 

HU 

 
 

2021 VW Taigo – Hírek – VW – Crossover – SUV Coupe – VW Csoport – TSI - DSG -

Egy crossover kupé, Taigo névvel

A Volkswagen egy új karosszéria stílust mutatott be az új modellel, az alacsonyabb árkategóriában. Az új kompakt crossover a Taigo nevet kapta, ami egy SUV kupé-formát kapott, és az európai piacon is elérhető lesz. Az elsőkerék-meghajtású Taigo egy igazi közönség kedvelő divatos crossover megjelenést kapott a tervezőktől, az emelt üléspozícióval, az úttörő kapcsolattal és a korlátlan alkalmassággal, a mindennapi használatra. Az új 5-személyes modell a nagy prémium SUV kupék stílusát kapta meg, ami az új modell esetében nem megy a fejtér kárára a sajtó anyag szerint. A VW új modellje a kompakt Polo és a T-Cross modellek között kap majd helyet, a kínálatban.

 
 

 

A 2021-es VW Taigo R-Line igazán sportos megjelenést kapott

 
 

Az új modell szintén az MQB platformra épül, ami a harmadik alváz variáns lesz ezen a platformon, ami korábban elsősorban a csúcskategóriás modellek kínálatában volt elérhető. A Taigo megkap számos újgenerációs segédrendszert, ami garantálja az optimális kényelmet és a magas színvonalú biztonságot, minden utas számára. A Taigo készült ezzel a virtuális európai debütálásra, amit július 29-én tartottak. Az új Taigo összpontosít a dizájnra, az egyéniségre és az érzelemre. A Full-LED fényszórók, a teljesen digitális pilótafülke és a legújabb infotainment rendszerek (MIB3), mint az alapfelszerelés részét képezik. A crossover kupé pár cm-rel rövidebb, mint a jelenlegi legújabb Golf generáció, a 4.26 méteres hosszával.

 
 

  

Cross stílust kap, a Taigo STYLE modell

 
 

Az új modell a kifejező karosszéria formával, az első a maga nemében a VW modell portfóliójában. Az új Taigo a brazíliai VW Nivus hasonmása, ami tökéletesen alkalmas arra, hogy megnyerje a VW túlnyomórészt fiatal és lelkes vásárlói csoportját. A kiválasztott opcióktól függően a Taigo szintén megkapja az új IQ.LIGHT LED mátrix fényszórókat, és a világítást a hűtőrács részleteiben. A Taigo dizájnját jellemzik az erős arányok, a kupé sziluett lévén, ami különösen meglepő a ferde, lejtős D-oszloppal. Az új modellt, a SUV kupék ihlették, a magasabb jármű kategóriákból, ez teszi a Taigo-t egyedivé kategóriájában. Az utastérben a Taigo megkapta a multi-funkciós kormánykereket és a modern vezérlő elemeket, amik az alapfelszerelés részét képezik.

 
 

 

A Taigo STYLE, cross stílus mellett, igazán vilagos belteret kap, az élénk zöld részletekkel. Az R-Line pedig hozza a sport dizájnt, az utastér részleteiben is.

 

 
 

A szórakoztató rendszer alapját a 3. generációs MIB3 adja, ami tartalmazza az online vezérlő egységet (eSIM) és az alap „App Connect Wireless”-t (a konfigurációtól függően). A jellemzői olyanok, mint a hozzáférés a streameléshez a szolgáltatásokhoz, a hang vezérléshez és a felhőalapú személyre szabás használatával „VolkswagenID”, ami lehetővé teszi a legújabb MIB3.1 szolgáltatások használatát a konfigurációtól függően. A Taigo megkapja a vezető támogató rendszereket is, amik tovább fokozzák a kényelmet és a biztonságot az utazások során. A Taigo modellek már alapfelszerelésként megkapják a következő vezető támogató rendszereket is, mint a „Front Assist”-et a városi vészfék funkcióval, és a sávelhagyásra figyelmeztető „Lane Assist” rendszert. Az „IQ.DRIVE Travel Assist” opciós extraként elérhető lesz, ami lehetővé teszi a fél automata vezetést, a rendszer által meghatározott 210 km/órás sebességig. Az új Taigo kezdőára már Németországban nyilvános, ami 19 350 €-val (6 827 000 Ft) kezdődik.

- Kartos Patrik - VW Press News -

2021-08-31, 03:35:50

 
 

 

 
 

 

 

 

  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is
  Az új RS Q3, két karosszéria változatban
 

Megújult formában az X6-os

 

  A LYRIQ, egy újabb úttörő pillanat a Cadillac-nél

 

2015 BMW X6

 

 

 

 

   

 

Asztali nézet