MENÜ
      
 

 

HU / EN   

 
 

2023 Cadillac LYRIQ – Hírek – Cadillac – EV&Hybrid - Luxus - 

A LYRIQ, egy újabb úttörő pillanat a Cadillac-nél

A Cadillac bejelentett egy úttörő pillanatot a márka számára, ami megvilágítja a márka jövőjét és visszaállítja a luxusautózás alapvető fogalmát, - ami köszönhető az új elektromos modellnek, ami új irányt szab a márka számára. Az új 2023-as Cadillac LYRIQ bemutatója az innováció évszázada, és a csúcspontja egy nagyon új korszak kezdetének. A Cadillac már beüzemelte az elektromos luxus SUV-jának ütemterv előtti tesztelését, és a márka bejelentette, hogy az ügyfeleknek 2021 szeptemberétől elérhetővé válik foglalás az új modellre, és 2022 első felétől elérhető lesz az új modell. „A következő évtizedben, a Cadillac izgalmas új elektromos járművek sorozatával határozza meg a luxusközlekedés jövőjét, és minden a LYRIQ-kel kezdődik,” – mondta Rory Harvey, a Global Cadillac alelnöke.

 
 

 

 
  „A 2023-as Cadillac LYRIQ a lenyűgöző dizájnt és a művészien integrált technológiát kombinálta, így a GM Ultium Platformmal nagy teljesítményű luxusélményt nyújt, semmihez hasonlóan, ami új színvonalat állított be a Cadillac számára.” A piaci indulásakor a LYRIQ premier technológiákkal és a felkavaró teljesítmény képességekkel lesz elérhető, és a jármű dedikált elektromos architektúrájával. A 12 modulos, 100 kWh-s akkumulátor csomag és a hátsókerék-hajtás Ultium Platform szállítja a Cadillac becsült 340 lóerős teljesítményét és a 440 Nm nyomatékát – valamint a Cadillac becsült hatótávja teljes feltöltéssel több, mint 300 mérföldet (482.8 km) tesz lehetővé. „Köszönhetően a moduláris és rendkívül rugalmas Ultium Platformnak, ami hajtja a LYRIQ-ket, mellette a fejlett virtuális fejlesztő eszközökkel, a Cadillac feltudta gyorsítani a fejlődést, és több valós mérföldet tettek meg prototípusokon a vártnál hamarabb,” – mondta Jamie Brewer, a LYRIQ főmérnöke.  
 

 Igazán lenyűgöző dizájnt kapott az orra és a fara is, a LYRIQ-nek

 
  „Izgalmas látni, hogy céljaink megvalósultak az úton – és ez azt jelenti, hogy jó úton haladunk, hogy elhozzuk ezt az úttörő elektromos járművet az ügyfeleknek 9 hónappal korábban, mint eredetileg tervezetük.” A LYRIQ kínál nagy sebességű DC gyorstöltést a nyilvános töltőállomásról 190 kW-tal, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy a becsült 76 mérföld (122.3 km) hatótávot hozzáadjuk kb. 10 perc töltési idő alatt. A LYRIQ otthoni töltéséhez, egy szegmensvezető 19,2 kW-os töltőmodult kínálnak, amely óránként akár 52 mérföld (83.7 km) távolságot adhat az új elektromos modellnek. Annak érdekében, hogy az ügyfelek teljes mértékben irányítsák elektromos vezetési élményüket, LYRIQ a következő generációs Rege non Demand technológiát fogja használni, mellette az egypedálos vezetés kényelmével.  
 

  

 A külső részletei hozzák a Cadillac-től elvárt egyedülálló részleteket, LED technikával fűszerezve

 
 

A új Rege non Demand-del a sofőrök szabályozhatják, hogy a LYRIQ milyen gyorsasággal lassuljon le vagy akár teljesen megálljon a kormánykeréken elhelyezett nyomás érzékeny lapát segítségével. Mindkét technológia regeneratív fékezést alkalmaz az elektromos vezetés hatékonyságának maximalizálása érdekében.

A 2023-as Cadillac LYRIQ kiemelt részletei:

A Cadillac LYRIQ az ipar első igazi szabadkéz vezető asszisztens technológiájával, a Super Cruise-zal kompatibilis az úton; a lenyűgöző 33 hüvelykes fejlett LED kijelzővel, ami 1 milliárd színt képes előállítani. Az új modell megkapja a Cadillac következő generációs Active Noise Cancellation (aktív zajcsökkentés) rendszert; a Slim-line LED fényszórókat koreografált világítási sorrenddel; az AKG Studio 19-hangszórós audio rendszerét, a fejtámla hangszórókkal; a digitális kulcsot a digitális jármű hozzáféréshez; a kettős szintű töltőkábelt; az alap felszerelésnél már 20”-as hasított 6-küllős felniket kap, de opciósan elérhető 22”-as dinamikus hasított küllős felni szettel is.

 
 

 A kiváló luxus beltér, megkapta az Escalade-ben debütáló giga TFT display-t, és sok-sok érintős gombot is, de még a kormánykerék is, - egy-két hagyományos gomb kivételével -

 
  Az ügyfelek az új modellt kérhetik Satin acél metál vagy Stellar fekete fényezéssel, és az utasterét Sky Cool Gray szürkében vagy Noir-ban. „A LYRIQ képviseli a tiszta lap dizájnt, ami meghatározza Cadillac jövőjének mércéjét,” – mondta Andrew Smith, a Cadillac Design ügyvezető igazgatója. ”A cél, amit a csapatomnak adtam, a LYRIQ tervezése volt olyan részletességgel, mint egy bemutató autó. Az ügyfélnek úgy kell éreznie, mintha a jövőben vezetne.” Az utastér tiszta és egyszerű másodlagosan összpontosítva, és a harmadlagos dizájn elemek, beleértve a bonyolult lézerrel vésett mintákat a fán keresztül a fém dekoráció felet, ami még soha nem történt meg.  
 

  

 Az alapvető részletek, és a minőségi kidolgozás az utastérben

 

 A tágas, fényűző utastér, igazán szép látványt ad a fehér bőr belsővel

 
  A nagy, ívelt LED képernyő a középpontban és minden alkatrész művészien beépül, elhomályosítja a technológia, a világítás és a dekoráció elválasztási vonalait. Talán a legszembetűnőbb példa a Cadillac következő ismétlése a márka stílusával, a jellegzetes fekete kristály ráccsal. „Szerettünk volna arcot adni a járműnek, ügyelve arra, hogy egyértelműen Cadillac legyen,” – mondta Smith. Az aláíró függőleges megvilágítást a koreográfia világítja meg. A külső világítás technológiai áttörést jelentenek, lehetővé téve a Cadillac számára, hogy teljesítse az ígéretet a valóban függőleges lámpákról, az iparágban elsőként. A 2023-as Cadillac LYRIQ várhatóan 2022 első negyedében kerül gyártásba, és a kezdőára 59 990 US $ (kb. 17 655 000 Ft) lesz.  
 

 

 ... a tágas csomagtér alap helyzetben is szép nagy, de ha kevés lenne a hely könnyedén tudjuk bővíteni a hátsó üléssor ledöntésével

 
  Az új modell gyártása a GM Spring Hill-i, (Tenessee) összeszerelő üzemében végzik majd, ami 2 milliárd $-os beruházást kap az elektromos járműgyártás támogatására. Valamint 2,3 milliárd $-t fektet be a teljesen új akkumulátor cella gyártó üzembe Spring Hill-be, az Ultium Cells LLC-be, a GM és az LG Energy Solution közös vállalkozása. Az új reklámkampány, ami bemutatta a 2023-as Cadillac LYRIQ modellt az április 25-ei debütálásán.

- Kartos Patrik - Cadillac Media News -

2021-05-29, 00:16:19

 
 

 

 
 

 

 

 

  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is 
 

Egy új megjelenés, lenyűgöző tartalommal

- 2021 Cadillac Escalade -  

  2017 Acura MDX Sport Hybrid - US -  
  2016 Range Rover Sport & HST 

 

2016 Cadillac CTS-V

 

 

 

 

   
Asztali nézet