MENÜ
   

 

 

 

AUDI Q5 2.0TDI 177 S-tronic Quattro - 1.oldal     

Vadító külső, sportos vezetés

Audi az elmúlt időszakban bővítette modellkínálatát, olyan modellekkel, mint az Audi SUV-ok (Q7, Q5, Q3), és további érdekes modellel, mint a 4 ajtós kupé A7 Sportback-vel, A5 Sportback-vel, és további hasonló modellekkel, amelyek legújabb tagjai, az új Q7-es, és az A0-as modellek lehetnek. Audi már a hybrid és elektromos meghajtású modelljeit, is értékesíti vagy fogja. 

 
 

A tesztelt modell, egy Q5-ös volt, ami már a felfrissített változat, és ebből is kapható hybrid meghajtású és RS dízel változat, de a tesztautó egy hagyományosabb, dízel erőforrást használt, quattro összkerék meghajtással.

Vad külső

Audi nem rég 2009-ben bemutatta a Q7-es kisöccsét, ami elég szépre sikeredett.  Az Audi SUV-k, így már nagyobb igényt tudtak kielégíteni. A Q5-össel a városi közlekedés is könnyebb volt, és a külső design-ja, kicsit visszafogottabb, mint a Q7-esé. A kocsi a facelift után kicsit megváltozott, de nem zavaróan. A kocsi orra, már a 6 szögletű hűtőrácsot kapta meg, de még nem a legújabbat, amit a 2015-ös Q7-es is megkap. A SUV-on, még újdonság a LED technológiás xenon fényszórók (feláras extra), és a nagyobb kerekebb ütköző betétek. 

 
 

A kocsi orra sokkal stílusosabb lett a frissítés után, de az oldal vonalai megmaradtak, és a kocsihoz elérhető off-road csomag is, ami néhány fekete műanyag elemmel dobja fel a kocsi külső megjelenését. A SUV hátsóját is módosították, amik az új hátsó full LED lámpákat jelenti, valamint a kocsinak még egy kis érdekessége is van, ami a félkör kipufogó vég, aminek alja egyvonalban van az ütközővel, és ezzel még különlegessége is a SUV-nak. A Q5-ös külseje ezeken kívül nem változott, de a sorozat megindítása óta, már elérhető belőle takarékos Hybrid változat, és a sport SQ5 TDI. Az utóbbi változat 313 lóerős 3.0 TDI motorral szerelt.  A kocsi külső megjelenését a LED fényszórók és hátsó lámpák is feldobták, amik a megújuló technikával készültek, és ha minden igaz ezt a LED technikát még csak az Audi modelljei használják.

Sportos belső, sport SUV-hoz

Az utasterében is megjelennek a minőségi elemek, mint a puhább műanyagok az ajtón, és az alumínium szerkezetére emlékeztető mintájú és színű betétek (alumínium satelit), amik a középkonzolon és a műszerfalon is helyet kaptak, pl. a kesztyűtartó felett, még a Quattro jelvényt is elhelyezték. 

 
    

A ülései nagyon kényelmesek hosszabb utakon is, az oldal tartásuk megfelelő a hétköznapi használathoz, és hirtelen kikerülésnél is helyén tartják a vezetőt és az utasokat. A kezelőszervei éppen elég távolságra voltak, hogy a kormányt el sem kellett engedni. Szinte mindegyik gombot, amit a kormánykerék körül vagy rajta elhelyeztek, a kormány elengedése nélkül egy újjal meg tudjuk nyomni, mint pl. a tempomat kiegészítő gombjait, vagy a rádió hangosító forgó gombját, de épp olyan távolságra került a kormány szélétől, hogy a vezetőt vezetés közben ne zavarja és ne érjen hozzá véletlenül, de emellett egy újjal könnyen elérhető és vezérelhető vele a rádió hangereje. A SUV indítása sem a megszokott, hagyományos kulcsos, vagy nyomógombos. 

következő oldal >>

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

 

Free Web Counter
Free Web Counter

Asztali nézet