MENÜ
   
 

 

HU / EN 

 
 

2021 Mazda MX-5 Sport Venture – Hírek – Mazda – MX-5 – Roadster – Miata – Sportkocsi – Sky-G –

Egy újabb limitált Miata

A 2021-es Mazda MX-5 kínálat bővül az egy újabb tovább fejlesztett limitált Sport Venture modell változattal, ami már a britt márkakereskedésekben elérhető, áprilistól. A modell alapja a 1.5 literes 132 lóerős Sport Convertible kivitel, és az ára 27 615 font (kb. 11 490 809 Ft/32 149 €/38 827 US $) lesz a Sport Venture modellnek, aminek jellemzői a kiemelkedő dizájn az ingyenes Deep Crystal Blue Mica fényezéssel, amit kombináltak a szürke tetővel és az ezüst külső visszapillantókkal. A nyitott tetős modell Sport Venture Light Stone Nappa bőr belsőt kapott, és ezüst gyűrűk díszítik, valamint a Deep Crystal Blue fényezés, amikhez 16”-os fényes alu. felni szettet kap a limitált MX-5.

 
 

Igazán szép szín kombinációt kapott a limitált modell

 
  Az MX-5 modelleket már 30 éve értékesítik, így a különleges kiadása az MX-5 modelleknek népszerűnek bizonyultak a sportkocsi rajongók körében, az extra felszerelés és a hozzáadott exkluzivitással. Az új Sport Venture modell változatból csak 160 példány készül, és a britt kereskedésekben elérhető lesz, ez a legújabb különleges kiadás, ami követi a hagyományokat. A tény a Sport Venture név tiszteleg a 2014-es harmadik generációs Sport Venture-i modell előtt, amit szintén Deep Crystal Blue fényezéssel kínáltak és jellemezték az ezüst részletek a tükrökön és a bukócső. A harmadik generációs Sport Venture modellt, még a régi 1.8 literes motor hajtotta, amit kínáltak Titanium Flash-ben, és csak 1 219 példány készült belőle vászontetős és Roadster Coupe kivitelekből összesen.  
 

... csak 160 példány

 
  A 2021-es Mazda MX-5 Sport Venture Convertible modell a 27 705 fontos (kb. 11 528 000 Ft/32 254 €/38 954 US $) MX-5 R-Sport Convertible mellett kerül értékesítésre. Az említett modell értékesítését tavaly kezdték meg, az R-Sport modellnek, amit szintén az 1.5 literes 132 lóerős motor hajt, és a jellemzői között megtaláljuk a Polymetal szürke metél fényezést, a szürke szövettetővel kombinálva, és a 16”-os RAYS gunmetal felni szettet. Az utastere az R-Sportnak megkapta a burgundi vörös Nappa bőr üléseket, ezüst varrással, annak biztosítása, hogy a belsőtér ugyanolyan legyen, mint a külső megjelenés. Mindkét modell a 1.5 literes motort használja, és megkapja mindkét modell az egyedi felniket, a szín és bőr kombinációkat, mégis, ahogy elvárható a dinamikus képességeiről híres autóról, valamint megtartják ugyanazt a díj nyertes a futómű és mechanikai beállításokat, mint az alap 1.5 literes MX-5 Sport modelleknél.  
 

  

...a külső részletek, igazán egyedivé teszik megjelenését

 
  A 2021-es Mazda MX-5 kínálat 10 alapmodellje mellett foglal majd helyet az új modell (britt kínálat alapján), aminek jellemzői a négy Convertible modell és a hat RF modell. Mint korábban a kínálat jellemzői az SE-L, a Sport, a Sport Tech és a GT Sport Tech felszerelés szintek és a választható 132 lóerős 1.5 literes, és a 184 lóerős 2.0 literes Skyactive-G motorokkal. Összességében az MX-5 kínálat, most megkapja az alap jellemzői között a vezeték nélküli Apple Carplay-t, miközben a GT Sport Tech modellek, most Light Stone Nappa bőr belsőt kapnak, a 2020-as modellek burgundi vörös bőr beltere helyett, plusz az RF GT Sport Tech modellek most kiemelkedő fekete tetőt kapnak. Az MX-5 Sport Venture bevezetését kommentálta, Jeremy Thomson, a Mazda Motors UK ügyvezető igazgatója, mondta: „Amikor a vezető elkötelezettségről van szó, a jelenlegi MX-5 generációnál már meghatározó sportkocsinak bizonyult, és a 2021-es Mazda MX-5-tel, és most a Sport Venture-rel, továbbra is az egyik legizgalmasabb és legkielégítőbb autót kínáljuk, amit pénzzel megvehetünk.  
 

 

A limitált modell igazán világos belteret kapott, ezzel bőr kárpittal, és a világos műszerfal részletekkel

  

 
  Az MX-5 a Mazda márkaikonja, és megtestesíti mindazt, ami nagyszerű a termékeinkben, a szórakoztató vezetési jellemével több, mint 30 éve erősíti a Mazda és vásárlói közötti köteléket, és a 2021-es modell folytatja, ezt a rendíthetetlen elkötelezettséget egy megfizethető világszínvonalú sportautó szállítása iránt, miközben a Sport Venture folytatja hosszú örökségünket, hogy egyedi stílusú, limitált kiadású modell változatokat kínálunk.” Hozzáteszi, „hamarosan megszüntetjük a korlátozásokat, így a márkakereskedéseink arra készülnek, hogy visszavárják az ügyfeleket a bemutatótermekbe, tehát itt a tökéletes alkalom a legújabb MX-5 kiadásunk megérkezéséhez. Ahogy az egész világjárvány során történt, az ügyfelek és a személyzet biztonsága az első számú prioritásunk minden interakció során, a bemutató termek vagy szolgáltató központok látogatóival.  
 

 

Az MX-5 Sport Venture limitált Roadster, csak a gyengébb 1.5 Skyactiv-G benzinmotorral lesz elérhető, ami már 132 lóerőt termel

 
 

Miközben az ügyfelek megkapják a személyzet szokásos barátságos fogadását, minden márkakereskedés teljesíteni fogja a társadalmi elhatárolódásra és a fertőtlenítésre vonatkozó összes kormányzati irányelvet. Érkezéskor kézfertőtlenítők és társadalmi távolságtartó jelzők lesznek, - és az adott esetben, érintés nélküli környezet a biztonságos látogatás érdekében. Minden felületet, kulcsot, és autót rendszeresen tisztítanak, hogy az ügyfelek biztonságos és fertőtlenített környezetben legyenek.”

- Kartos Patrik - Mazda Press News -

2021-05-29, 17:17:38

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is
 

Egy igazi élményautó, az elektromo világban 

- Mazda MX-5 teszt - 

 

Ha nem elég a széria MX-5

- BBR Super225 NC -  

  2016 SEMA - MX-5 RF KORU & SPEEDSTER -  

 

2018 Mazda MX-5 Roadster G130 teszt

 

 

 

 

   
Asztali nézet