Hamarosan jöhet az KODIAQ RS

Škoda szeptember 1-jén tartotta új KODIAQ modelljének világ premierjét, aminek a legnagyobb reklám kampányt készítették, és a premierig folyamatosan jelentek meg képek a külső megjelenéséről, az utastérről, és még az álcázott változatról felvételt is készült, amikor a Nürburgring Nordschleife versenypályán tesztelték ahol, inkább sportkocsikat tesztelnek a gyártó, így az Auto Express információt igazolhatja, hogy jöhet a nagy teljesítményű változat is, ami akár az RS változat is lehet.

 
 

 

2017 Škoda Kodiaq

 
  A bemutatón kiderült honnan eredet a KODIAQ név, ami a KODIAK szigetről kapta a nevét, amit Alaszkában találhatunk meg, és az új modell kampány videójához a KODIAK lakói Q-ra átírták a sziget nevét, még a közlekedési táblákon is. A Kodiaq-ot megelőzte az új SuperB a modern design nyelvvel, amit a Kodiaq tovább visz a masszív design világával, ami a Škoda jövő stratégiájának része, ami tartalmazza az Amerikai megjelenését, ahol az új modell akár a Jeep stílusvilágával is összekeverhető főleg oldalnézetből, olyan modellekkel, mint a Jeep Cherokee és Grand Cherokee, amik mellett nagyon versenyképes lesz az új modell.  
   
  Az új modell igazi mérföldkő a Cseh autógyártónak, ami osztályvezető utastér mérettel rendelkezik kategóriájában. A bemutató előtt még információt kapott az AutoExpress, hogy a méretes és praktikus új SUV, az alap TSI és TDI motorok mellett, még kap egy TwinTurbo dízelmotort is, ami Sportline és Scout változatok felszereléseit kaphatja meg. A kínálatot várhatóan 2017-ben kiegészítik majd az újabb változatokkal, amik között már az elektromos hajtással felszerelt modell is jelen lehet. A Kodiaq először 190 lóerős 4-hengeres turbódízel motort kapja meg csúcsteljesítménnyel, amihez jár majd az összkerék-meghajtás, és DSG duplakuplungos váltó is.  
 

  

2017 Škoda Kodiaq - a minőségi utastér, szelőztetett bőr ülésekkel, és a méretes csomagtér -

 
 

Az új TwinTurbo dízelmotor a jelenlegi B8-as Passat-tól kapja meg, a 4-hengeres dízelmotort, 2 turbófeltöltővel felszerelve, és 240 lóerős teljesítményt nyújt, ami elég szépen mehet az új óriás Škoda SUV, ami akár 7 személyes is lehet, és a csomagtere 720 – 2 065 literes, mint egy kisebb furgon ledöntött ülésekkel, + még akár 2.9 méteres tárgyakat szállíthatunk vele. Amikor megjön az új csúcsteljesítményű változat, várhatóan 4x4 hajtásra, és DSG váltóra lesz korlátozva a választék. A felszerelés szintek között megjelenik a Sportline és Laurin&Klement magasabb felszerelés szintek is. Árakról még nincs információm, de UK-ban az alap ára 23 000 font (kb. 8,5 mil. Ft/ 27 000 €) alatt kezdődik, és az értékesítése még év vége előtt megkezdődik.

 • Škoda KODIAQ külső részletek

 • Škoda KODIAQ utastér részletei

- Kartos Patrik -

2016-09-03, 17:19:30

 
     

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Free Counters
Free Counters