MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

2020 AC Cobra Series 1 electric - AC Cars - Exkluzív - EVSportkocsi - Nyitott tetős - 

Jön az elektromos AC Cobra

Az AC Cobra az autózás egyik legjelentősebb ikonja, ami a mai napig változatlan formában készül, de most teljesen újjászületett és felfrissült, ami az elektromos autózásba is beszáll. A megújult modell két változattal indul útjára a 2020-as AC Cobra kínálatban, ami jön csillogó motor opciókkal. Az egyik modell változat egy teljesen elektromos hajtásláncot kap, és a másik egy vadiúj, nagy teljesítményű 4-hengeres benzinmotort, ami a legújabb Ford Mustang generációtól jön. A motorok azonnal felismerhető karosszériába vannak csomagolva, - az egyetlen igazán kecses sportkocsi, ami bevált izomautóként is. Az

AC Cobra Series1 electric

Az AC Cars (Anglia) Ltd. piacra dobja limitált kiadásban az új zéró kibocsátású modelljét, ami az első elektromos autója az AC márkának. Az új modell az AC Cobra Series1 electric modell nevet kapta, és csak 58 példány készül belőle, ami az egyik legikonikusabb autó, ami valaha készült az 1962-es évtől, az akkori Ford motorral az orrában. Az elektromos modell megjelenése megegyezik a jól ismert AC Cobra-val, ami 1962-ben születetett meg, csak a hangja lesz más - az első elektromos hajtású AC modellnek.

 
 

Az új AC Cobra már elérhető lesz teljesen elektromos hajtásláncal is - a képen AC electric White fényezésben -

 
 

Az új elektromos modell alapját az AC Cobra adta, ami megtartotta az eredeti autó szellemét, és hasonló létrarácshoz, ahol szükséges az elektromos hajtás elemei kaptak helyet, ami tartalmazza az akkumulátor csomagot is. Az elektromos autókhoz létezik számos frissítés, amik tartalmazzák a kormányzást, a fékeket és így tovább- minden tervezett, hogy tökéletes legyen a 2020-ra megfelelően, az utazással és kezelhetőséggel, amik ne veszélyeztessék az 1962-es stílust, amiről könnyen felismerhető még az elektromos Cobra modell is. A karosszériát magas minőségű kompozitból készítették, amihez hagyományos AC Cobra belteret kapott az elektromos modell változat. Az új modell szállítása csak 2020 utolsó negyedében kezdődik meg, és a javasolt kiskereskedelmi ára 138 000 font (kb. 54,1 millió Ft) lesz.

 
 

... és elérhető lesz a legújabb Mustang generáció 2.3 EcoBoost motorjával is

 
 

Az autó csak négy színben készül majd, amik tartalmazzák az AC electric blue (kék), az AC electric black (fekete), az AC electric white (fehér - ami képeken is látható) és az AC electric green (zöld) színeket. További információ található a www.accars.eu weboldalon.

 
 

 
 

AC Cobra 140 Charter Edition

Az elektromos hajtáslánc mellett, egy új Ecoboost motorral is elérhető lesz az AC Cobra. Az új benzines változat is megkapja az 1962-es eredeti AC Cobra stílust, mint az elektromos kivitel. Az új modell nevében a köbhüvelyben szerepel a motor mérete, ami egy 2.3 literes Ecoboost erőforrás, 350 lóerős teljesítménnyel, és a legújabb Mustang generációtól jön.

 
   
 

AC mondta ez az új modell egy óriási autó ez időkben, hogy egy könnyű hagyományos sportkocsi, ami kapott egy könnyű motort, olyan nagy erővel, ami tudja biztosítani a hagyományos érzést és a kiemelkedő vezetési élményt. Ez az autó megosztja a kezelhetőséget és a teljesítmény fokozását az AC Cobra Series1 electric modellel, ami később elérhető lesz szélesebb kínálatban is. Az indító alap verzió egy 58 Charter Edition modell változat, amit szintén 2020 utolsó negyedében kezdenek el kiszállítani. Az új modell javasolt kiskereskedelmi ára 85 000 font (kb. 33,3 millió Ft) lesz, és további információt a www.accars.eu weboldalon talál mindenki.

- Kartos Patrik - 

2020-07-05, 10:28:44

 
 

 

 
 

 

 

 

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  2016 Dodge Charger & Challenger SRT Hellcat 
  1987 AC Cobra MkIV - RM Auction - 
  1960 Austin-Healey 3000 Mk1 BN7 - RM Auction -  

 

1987 AC Cobra MkIV - RM Auction

 

 

 

 

   
Asztali nézet