MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2021 Alfa Romeo kínálat és az új Stelvio Veloce Ti – Hírek – Alfa Romeo – QV – Giulia – Stevio –

2021-re megújul a Stelvio Veloce Ti

A 2021-es modellévre felfrissítve jönnek a Giulia és Stelvio modellek, egy intuitív logikával és kínálják, a legalkalmasabb vezetési élményt az ügyfeleknek, akik a sportosságot keresik, és akik inkább az exkluzív kényelemet és eleganciát. A Stelvio készül debütáló megjelenéssel a „Veloce Ti” felszerelés szinttel, a tökéletes kombináció a sportos tartalommal és a stílussal, ami kiemeli a nagyszerű teljesítményét ennek a SUV-nak, most az új és még hatékonyabb motorokkal, a számos E6d-Final előírásoknak megfelelve. A 2021-es Stelvio kínálat büszkélkedhet a teljesen új 21”-es alu. felni szettel – a mai napig csak 20”-as méretig volt elérhető. Egyrészt, ezek hangsúlyozzák az autó dinamikus tulajdonságait, udvariasságát az egyértelmű sportos identitásával; másrészt bővítik a kínálatot az Alfa Romeo első SUV modelljének. Az új felni szettek elérhetők kettős fényezéssel és ezüst felülettel, valamint egy specifikus dizájnnal a magasabb teljesítmény Quadrifoglio verzióval.

 
 

2021 Alfa Romeo Giulia és Stelvio Veloce Ti

 
 

Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

Az Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti, a Ti betűszót is megkapta, ami a Turismo Internazionale (’International Tourism’) rövidítése, mindig is alkalmazták élvonalbeli modelleken a jellemző Olasz eleganciát, miközben a Veloce szó (gyors) kifejezi a sebességet, a legjobban teljesítő verziókkal. A Veloce Ti felszerelés szint képviseli a modell technikai és mechanikai kiválóságot. Ezek a kombinációk a sportos Stelvio Veloce-val, egy a magával ragadóbb stílussal. Ez jön a széles kínálattal, a felszereléssel és a legújabb technológiával, mint a felszerelés szint részeként, felidézve a Quadrifoglio verziót, amivel a Veloce Ti különböző stíluselemeket kívül és belül egyaránt. Ezzel a sajátos identitással, ami kitalált, az esztétikai és funkcionális jellemzőkkel, mint például látható az új hátsó ütközőn, a speciális csúszólemezzel, a karosszéria kit a karosszéria színében és az alumínium automata sebességváltó váltó fülek a kormánykerék mögött. A Stelvio Veloce Ti az új 21”-es 5-küllős alu. felnikkel, fényezett befejezéssel, debütálva itt, elérhetővé válnak más felszerelés szintekkel.

 
 

 

2021 Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

 
 

Az utastér visszhang a Quadrifoglio verziókkal, a sportos ülésekkel a bőr és Alcantara kárpittal, a fekete tetőkárpittal és az exkluzív befejezés az igazi szénszálas részletekkel. A sötét tónusok is láthatók az üvegkereteken, a festett üvegekkel és a „Stelvio”, a „Q4” és a „Veloce Ti” azonosító jelvényekkel. A Stelvio Veloce Ti elérhető lesz a 2.0 Turbo benzinmotorral, 280 lóerővel. és a 210 lóerős 2.2 literes dízelmotorral, valamint mindkét motorváltozat esetében 8-fokozatú automata váltót és Q4 összkerék-meghajtást kapunk. A 4-hengeres építés teljesen alumíniumból készült, és a kardántengely szénszálból.

A 2-es szintű autonóm vezetés

A Giulia és Stelvio modellek tartalmazzák a teljes szettet az ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) jellemzőkkel, amik kínálják a legmagasabb szintű autonóm vezetést, egy a tökéletes egyensúlyban a vezetési élménnyel és az asszisztens rendszerek között. Ezzel a 2-es szinttel, megvalósított a meghatározással, amikor a vezető az autó irányítását adja a gázpedállal, a fékekkel és a kormányzással bizonyos feltételek mellett. A jellemző elektromos rendszerek használatával, amik igényelnek folyamatos ellenőrzést a vezetőnek, ugyanakkor a támogatás nyújt nagyobb kényelemet a hosszú utakon. Mindazonáltal, a vezetőnek folyamatosan kontroll alatt kell maradnia, és mindig kézben tartani a kormánykereket.

 
 

2021 Alfa Romeo Giulia Veloce Ti

 
  A 2-es szintű autonóm vezetés fő támogató technológiái, a Giulia és Stelvio modellekben: A Sávtartó asszisztens (Lane Keeping Assist) – ami észleli, hogy a jármű, a sávját elhagyja-e az irány jelzők használata nélkül, amikor is aktivált a rendszer, valamint vizuális és haptikus jelekkel figyelmezteti a vezetőt. A rendszer aktívan beavatkozik a sávba való tovább haladáshoz. Az Aktív Holttér Asszisztens (Active Blind Spot Assist) – a rendszer, amely figyeli a hátsó holttereket, vakfoltokat és figyelmeztet minden közeledő járműre és javítja a kormányzást az ütközés elkerülése érdekében. Az Aktív Tempomat (Active Cruise Control), - automatikusan beállítja a jármű sebességéhez a biztonságos távolságot, az előttünk haladó autóhoz, a közlekedési táblafelismerő rendszerrel együtt, ez a technológia a sebességet a beállított határon belül állítja be, a kényelmesebb vezetés érdekében. A Közlekedési Tábla Felismerő és az Intelligens Sebességszabályozás (Traffic Sign Recognition and Intelligent Speed Control), - ez a rendszer használja a fedélzeti kamerát, a közlekedési táblák felismeréséhez, amit megjelenít a kijelzőn és figyelmezteti a vezető az aktuális sebességkorlátozásra is.  
 

 

2021 Alfa Romeo Stelvio Veloce Ti

 
  A rendszer javasolja a vezetőnek, hogy csökkentse a sebességet, a jelenlegi korlátozásra. Ha a vezető elfogadja, a tempomat beállításokat, automatikusan beállítja a rendszer. A Forgalmi Dugó Asszisztens és Autópálya Asszisztens (Traffic Jam Assist and Highway Assist), - a két asszisztens rendszer kiegészíti az Aktív Tempomatot, ezeket a rendszerek figyelik az oldalirányú pozícionálást, az autó megtartását a sáv közepén, nagy forgalomban (Traffic Jam Assist), és autópályán (Highway Assist), miközben igazodik a sebessége a jelenlegi korlátok szerint. Az utolsó fontos vezető támogató rendszer a Vezető Figyelem Segéd (Driver Attention Assist), - ami folyamatosan figyeli a vezető figyelmét, és ha szükséges figyelmezteti a vezető, az esetleges pihenőre.

Írta: Kartos Patrik, az FCA Media News alapján

2020-12-21, 13:46:10

 
 
 
 
 

 

website counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  2018 Alfa Romeo Giulia & Stelvio Quadrifoglio NRING 
 

Egy vadító Olasz, a SUV-ok között

2017 Alfa Romeo Stelvio 2.0 Turbo 280k teszt 

  2016 Alfa Romeo Giulia  

 

2015 Alfa Romeo 4C Spider

 

 

 

 

   
Asztali nézet