MENÜ
     
 

 

HU / EN   

 
 

2021 ABT S3 – Hírek – ABT Sportsline – Audi – S3 – Tuning – HotHatch –

A legújabb ABT S3, 370 lóerővel

Az Audi több, mint 20 éve indította útjára a „sportos kompakt” modelljét, az S3-as Hothatch modelljét. A történet 1999-ban indult, amikor is s kínálat legkisebb modellje volt az A3-as a négykarikás márka kínálatában, és a modell gyártásának megkezdése után 3 évvel, egy jelentős teljesítmény növekedést kapott, mint egy S modell változat. A motor teljesítménye a hétköznapi 101 lóerős (74 kW) modell változatból, egy figyelemre méltó 210 lóerős (154 kW) modell változatot alkotott meg. A következő generáció az S3 8P volt, amit 2010-ig gyártottak, addigra már 265 lóerőre (195 kW) emelkedett az S3 teljesítménye. A maximális 310 lóerős teljesítményt a 8V modell generációnál érték el, ami 2013-ban jelent meg a kínálatban.

 
 

 

2021 ABT S3 Sportback

 
  A legújabb S3 elődje teljesítmény adatait kapta meg, és itt jön képbe az ABT Sportsline. A vállalat Bajorországból megfelelő teljesítmény növelést készített az új S3 2.0 TFSI modellhez. Ezen kívül a világ legnagyobb autóipari után gyártója és a teljesítmény alkatrész specialistája az Audi és VW csoportos modellekhez, és a kínálatából három felni dizájnt választhatunk és további opciókat a belsőhöz és külsőhöz egyaránt. A teljesítmény feljavítás az ABT Powerrel, ami 2021 januártól rendelhető, és javítja az alap teljesítmény adatokat a jelenlegi Audi S3-as modellnél 310 lóerőről (228 kW) és 400 Nm nyomatékról, egy egészen hatásos 370 lóerőre (272 kW) és 450 Nm nyomatékra, ami plusz 60 lóerőt és 50 Nm nyomatékot jelent, és ezt a high-tech ABT motor vezérlőegység teszi lehetővé. „Mi szállítjuk az extra teljesítményt, ahogy az Audi S3 rajongók kérték,” megerősítette Hans-Jürgen, az Abt ügyvezető igazgatója.  
 

 

 
 

A német tunerek nem csak teljesítmény növelést kínálnak, de szemet vonzó külső részleteket is. Az ABT három felni dizájnt kínál a gyors kompakt sportkocsihoz, egyrészt ott vannak a 20”-as felnik a SPORT GR-ek, fényes feketében, mint ahogy illusztrálták a járműre szerelve a képeken. A szintén 20”-as méretben elérhető, klasszikus 5 küllős dizájn SPORT FR felni szettet is választhatjuk, Mystic fekete fényezéssel, vagy az 5-karú ER-C sport felniket, amik tökéletesen hangsúlyozzák az S3 dinamikus megjelenését is. A kínálatból még választható 19”-es felni méret is, és a szín kínálatból választhatjuk a felniket gun metal gyémánt csiszolt és matt feket színekben is. Az ABT most még erőteljesebb S3 motor indítást nyújt, a stílusos start-stop gombbal az integrált és megvilágított ABT logóval. A rozsdamentes acél ABT kipufogórendszer elérhető lesz, 2021 tavaszától: a négy kipufogóvéggel matt feketében, 102 mm-es átmérővel, ami kiemeli a jármű sportos jellemét. Az ABT tuning csomag után nem csak az erő és a megjelenés, de a kompakt modell hangja is tökéletes lesz.

- Kartos Patrik - ABT Sportsline News -

2021-01-03, 23:37:28

 
 

 

 
 

 

 

 

website counter

  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  Egy új tuning sportkombi, az ABTtól 
  Ha nem elég a széria MX-5 
  edo competition GT R 

 

2015 ABT RS3 Sportback

 

 

 

 

   
Asztali nézet