MENÜ
   
 

HU

 
 

2021 Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition – Hírek – Bentley – Hybrid – V6 –

Egy hibrid Bentley szinten

Bentley megmutatta részleteit az új limitált kiadású ünnepi modelljének, amivel egy újabb hibrid modellel bővül a Bentley modell kínálata. A Flying Spur Hybrid inspirációját az EXP 100 GT tanulmány modell adta, ami meghatározza a Bentley nézetét a luxus mobilitás tekintetében, 2035-ben. A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition az első lépés az új fenntartható anyagok bevezetésével, mint része a Beyond 100 stratégiának. A Bentley Flying Spur Hybrid Odyssean Edition hibrid hajtásának összteljesítménye 544 lóerő (536 bhp) és a csúcsnyomatéka 750 Nm (553 lb.ft), de szintén tartalmazzák az új, még fenntarthatóbb anyagokat az utastérben, közvetlenül tükrözve a Bentley centenáriumi koncepciójában bemutatott tervezési részleteket.

 
 

Egy újabb lenyűgöző Flying Spur különlegesség, hibrid hajtással

 
 

Az utastér jellemző panelei gyönyörűen kidolgozott gyapjúszövetből készültek 100% Brit gyapjúból, a tonális színek keverékével egyedi fonálba csavarva, egyedi természetes luxus textilt hozva létre, különösen a Bentley számára. A fenntarthatóságra összpontosítva a nyitott pórusú Koa furnéren 90%-kal kevesebb lakkot használtak, mint a fényes furnéren, és ez lehetővé teszi a fa természetes felületi textúrájának és esztétikájának élvezetét. A Flying Spur-ban csak a rendelkezésre álló legjobb készletek közül válogatott, a nyitott pórusú furnért használják festve, és csak három ultra vékony lakkréteggel, amivel együttesen csak 0.1 mm a rétegvastagsága. A középkonzol elegáns, minimalista zongora lakk furnér felületet kapott, miközben egy különálló három színű bőrösszeállítás új mélységet kölcsönöz az egész belsőtérnek.

 
 

 Bentley Flying Spur igazán egyedülálló jelenség az utakon

 
 

Az új anyagokkal együtt a fenntartható bőrt széles körben használva az utastérben, hosszú élettartamának köszönhetően. Valójában a Bentley saját 1955-ös S1 Flying Spur-ra hivatkozik a tervezési folyamat során, mivel az autó továbbra is megőrzi az eredeti, most 66 éves bőr belsőt, amely makulátlan állapotban van. Kiegészíti a belső teret egy puha, Ősznek nevezet meleg rejtekkel, amit az ügyfelek öt specifikáció közül választhatnak ki, amik tartalmazzák a Beluga, Porpoise, Cricketball, Brunel és a Burnt Oak bőrt, párhuzamosan a fénnyel, a modern vászon bőrrel. Az egyedülálló Odyssean Edition futófelület nyilvánvalóvá válik az autóba való be- vagy kiszálláskor, és külső D-oszlopos jelzéssel párosul.

 
 

 
 

Az EXP 100 GT utasterében látható ombré bevonatokhoz hasonló, az exkluzív új hímzési stílusban a szálak színei nyugodtan keverednek egymással minden ülés szélességében. A Flying Spur egyedülálló „lofted diamond” mintájának meghatározása és hangsúlyozása lenyűgöző hatást keltve, amit a Bentley itt alkalmazott először. A padlószőnyeg kontrasztos kötéssel rendelkezik, és a báránygyapjú szőnyegre frissíthető, tovább növelve beltér gyapjútartalmát. A külső megjelenése megkapta a Pale Brodgar kiemeléseket, mint a 21”-es tíz küllős (dupla küllős) felni szettet és az alacsony fényerő (első és hátsó ütközők, fényszórók és hátsó lámpák, valamint a karosszéria alsó részén a króm) eredménye az egyedülálló derűs karakterben. A harmonizálás érdekében hat színből álló, válogatott külső palettát javasol, a Pale Brodgar kiemelésekkel, de a teljes Bentley palettáról is lehet választani.

Kutatások bizonyítják a Bentley hibridek hatékonyságát

Mint része a Bentley útjának a villamosítás felé, és a nemrég bejelentett Beyond100 stratégia (2026-ra teljes egészében konnektoros hibridektől vagy az akkumulátoros elektromos járművekből álló termékpalettát biztosít), a kutatási tevékenységet végeztek ennek érdekében, hogy részletesen megértsék a Bentley Hybrid tulajdonosok vásárlói használatát.

 
 

 

 A LED technikás fényszórók egyedülálló megjelenést adnak az éjszakai vezetés során

 
 

Az ügyfelek több, mint 90 %-ka használja az első generációs Bentayga Hybridet naponta vagy hetente többször, és az ügyfelek közel 100 %-a használja az EV módot, és a felük következetesen 30 mérföldnél (48.3 km) rövidebb utakat vállal. A valós világban ez azt jelenti, hogy az utazások többsége, legyen az irodai ingázás vagy iskolába rohanás, túlnyomórészt nulla kibocsátással érhető el.

Hatékony, és könnyed közlekedés

A Flying Spur Hybrid Odyssean Edition bemutatja, hogy a hibridizáció nem veszélyezteti a luxust vagy a teljesítményt. A belsőégésű motor és az elektromos motor között elképzelhetetlen kombinációval, a kifinomult nyugalmat kínál a vezetési módtól és a stílustól függetlenül. Az új hajtáslánc kombináció egy 2.9 literes V6-os benzinmotort használ, a fejlett elektromos motorral kombinálva.

 
 

 Első osztályú luxus az utastérben

 
 

A nagy teljesítmény tartalékaival, a kiváló nyomatékkal és a gyors gázreakcióval a legújabb hibrid modell gyorsításában tudja a Flying Spur V8 gyorsulási idejét, ami 0-96 km/órás (0-60 mph) sprintben, 4.1 másodperc, és 0-100 km/órás sprintben sem olyan rossz a 4.3 másodperccel. A hibrid hajtás összteljesítménye 544 lóerő (536 bhp) és a csúcsnyomatéka 750 Nm (553 lb.ft) – 95 lóerő plussz, a Bentayga Hybrid-hez képest. A Flying Spur Odyssean teli tankkal több, mint 700 km megtételére képes. Az új hajtáslánc jelentősen csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, miközben továbbra is biztosítja a könnyű, kifinomult teljesítmény autentikus Bentley karakterét.

 
 

 

 Az utastér előre hűthető és fűthető, a távirányító segítségével is

 
 

Mellette az egyedülálló színek és felszerelés jellemzők, a Flying Spur Hybrid Odyssean Edition-ben, ami a felszerelés opciókat is beleértve tartalmazza a következőket: mint a Touring Specification-t – a Bentley fejlett vezetői segédrendszerei, amik között megtaláljuk az adaptív tempomatot, a sávsegédet, Safeguard+-t, a Night Vision-t és a Head-Up Display-t. A Touring Specification mellett tartalmazza még az Ann elektromos bekapcsolású, a világító szárnyas B-t a hűtőrács tetején, valamint az LED üdvözlő fényeket (mind a négy ajtónál a földre vetíti a Bentley Wings-t); a bőr tetőkárpitot; a 3D-s gyémánt bőr kárpitozást az ajtókon, a Bentley forgatható kijelzőt és a hangulatfényt az utastérben szintén megkapta.

Kényelem a szolgáltatásokon keresztül

A Flying Spur intelligens és intuitív távoli szolgáltatások, osztályvezetők portfólióját tartalmazza, a regionális elérhetőség függvényében - a My Bentley alkalmazáson keresztül. A funkciók széles skálája – a „find my car”-tól (keresd az autóm) és a „lock my car”-ig (zárd be az autóm), az autó állapotára és statisztikáira.

 
 

 

 Bentley-nél az apró részletekről is gondoskodnak, amik teljessé teszik a luxus modellt

 
 

Az új Flying Spur Hybrid modell kényelmi funkciók a következők:

MY CAR STATISTICS – áttekintést nyújt a jármű adatairól, beleértve a legutóbbi utak idejét és dátumát, valamint az utolsó utazási hatótávot, az átlagsebességet, az utazási időt és az átlag üzemanyag- és elektromos fogyasztást.

MY BATTERY CHARGE – lehetővé teszi a jármű töltésének távoli indítását, mindaddig, amíg az autó csatlakoztatva van. A tervezett indulási idő kiválasztható, és a töltési rendszer kiszámítja a töltési sebességet, hogy elérje a beállított időnek megfelelő legmagasabb töltöttségi szintet.

MY CABIN COMFORT – lehetővé teszi a távirányítóval, hogy az utast megelőzően az utastér felmelegítse vagy lehűtse az optimális 22°C hőmérsékletre, előkészítés közben és az utastér kondicionálás, miközben az autó még áramhoz van csatlakoztatva.

E-CHARGING – azonosítja a legközelebbi töltőállomásokat a területen vagy egy választott célhelyen, lehetővé teszi a navigációt a legkényelmesebb helyre. Szűrheti az eredményeket, a távolság, öböl elérhetősége és a töltési arány szerint.

- Kartos Patrik - Bentley-Motors Media News-

2021-08-13, 20:07:38

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is
  Stílusos extrákkal jönnek, a Bentley modellek
  Egy újabb lenyűgöző különlegesség
  2016 Bentley Mulsanne Speed "Blue Train"

 

2020 Bentley Continental GT & Bentayga Styling Spec

 

 

 

 

   
Asztali nézet