MENÜ
   
 

 

HU 

 
 

2022 PEUGEOT 308 SW – Hírek – PEUGEOT – HYBRID

Már rendelhető az új 308 SW

A PEUGEOT megnyitotta az új 308 SW modellre a foglalást, ami még praktikusabb és sokoldalúbb variánsa az új 308-asnak. Az új modellt jellemzi a bátor új dizájn és az osztályvezető biztonsági jellemzők, az új 308 SW elérhető lesz először a hatékony plug-in hibrid technológiával is mellette a fejlett benzin- és dízelmotorok. A foglalások most nyitottak az új 308 SW modellre, és a bemutató termekbe 2022 elején érkeznek meg az új modellek. Az új 308 SW új méreteket kapott a praktikussággal és a stílussal, a kompakt kombi szegmensben. Először, az új 308 SW elérhető lesz plug-in hibrid technológiával, mellette a hatékony benzin- és dízelmotorokkal is választható lesz. Az ügyfeleknek lehetővé téve a hajtásláncok közötti választást, ami legjobban megfelel az igényeiknek.

 
   
 

A piaci indítástól kezdve az ügyfelek két plug-in hibrid hajtás közül választhatnak – a HYBRID 180 e-EAT8 és az erősebb HYBRID 225 e-EAT8. Mindkét hajtás eset egy 12.4 kWh-s elektromos akkumulátort és egy 1.6 literes benzinmotort használ. Az új 308 SW mindkét hajtással 39 mérföldet (62.8 km) képes megtenni elektromos módban, a WLTP ciklusban mért értékek alapján. A 308 SW HYBRID modellek CO2-kibocsátási értéke 25 g/km. Mindkét plug-in hibrid variáns alapból 3.7 kW-os fedélzeti töltőt kap, de a vásárlók az opciós listáról kérheti a 7.4 kW-os gyors töltőt. Az alap 3.7 kW-os kábellel 3 óra, 55 perc a teljes feltöltés az opciós gyorstöltővel pedig, 1 órát és 55 percet vesz igénybe a teljes feltöltés.

 
 

 Igazán stílusos, sportos dizájnt kapott az 308 SW kombi is

 
 

A piaci bevezetéstől az új 308 SW modell elérhető lesz a PEUGEOT fejlett benzin- és dízelmotorjaival is. A vásárlók, akik nem akarnak hibridet, vagy kedvezőbb áron akarnak új autót venni, azok még választhatnak az 1.2 literes PureTech 130-as benzinmotor és az 1.5 literes BlueHDi dízelmotor közül. Mindegyik modell alapfelszerelésben megkapja a PEUGEOT 8-fokozatú EAT8 automata váltóját, ami a sima váltásról gondoskodik, és mellette a Stop & Start technológiával párosítva. Julie David, vezérigazgató, PEUGEOT UK, mondta: „Az új 308 SW a legújabb PEUGEOT modellel, az ügyfelek lehetőséget kapnak a választásra a különböző hajtáslánc típusok között, ami a legjobban megfelel az ügyfél igényeinek. 2025-re, a teljes modellpalettánk elektromos változatot tartalmaz. Egy praktikus és feltűnő dizájn, valamint az osztályvezető szint a technológiával, az új 308 SW kínál az ügyfeleknek egy egyedülálló és kiemelkedő ajánlatot a kompakt kombi szegmensben.”

Stílusos és praktikus dizájn

Az új 308 SW hozzá tesz egy új szintet a stílussal és a praktikusággal, a versenyképes kompakt ingatlan szegmenshez.

 
 

 
 

A lejtős tető, hasonlóan az új 308-hoz, úgy tervezték, hogy maximalizálja a belső teret az utasok és a csomagok számára, míg a markáns szoknyák és a letisztult vonalak agresszív állást kölcsönöznek a 308 SW-nek. Az új 308 SW alap felszerelésben Eco LED fényszórókat kap, a GT és GT Prémium modellek viszont már a Matrix LED fényszórókat használnak felár nélkül, vagy jobb láthatóságot és biztonságot. Az új 308-hoz képest, az új 308 SW jön 57 mm-rel nagyobb tengelytávval és a 212 mm-rel nagyobb hátsó túlnyúlással, és így növekedik a csomagtér mérete. A csomagtere alaphelyzetben 608 literes, ledöntött üléssorral viszont már 1 634 literes csomagtér áll a rendelkezésünkre. Az okos csomagtér ajtó a láb érzékelésével és a gyalogos érzékeléssel, amik kiegészítik kényelemmel és nyugalommal, és a GT Premium-hoz alapfelszerelésben jár.

 
 

 A Peugeot igazi sportkombi dizájnt adott az új 308 SW modellnek

 
 

Az új 308 SW jellemzői, a már alapfelszerelésben 3 részes, 40/20/40 arányban dönthető hátsó üléssor, a még nagyobb praktikusság érdekében – ennek köszönhetően akár 1.85 méter hosszú tárgyakat is tudunk az utastérben szállítani. Mindegyik modell utasterét jellemzi a PEUGEOT innovatív i-Cockpit® utastér, az új multi-funkciós kompakt kormánykerékkel, és a 10-hüvelykes HD színes érintőképernyővel. Az utastér a PEUGEOT védett ’Piano Key’ vezérlőket tartalmaz az új testreszabható i-Toggles® mellett (az Allure felszereléstől kezdve), amely lehetővé teszi a legfontosabb funkciók könnyű elérését. A Plug-in Hybrid modellek jönnek Electric, Hybrid és Sport vezetési módokkal, miközben a benzin- és dízel hajtások Eco, Normal és Sport vezetési módokat kapnak.

 
 

 A tágas csomagtere alaphelyzetben 608 literes, de egészen 1 634 literig bővíthető

 
 

Az új 308 SW elérhető alapfelszereltségben a következő biztonsági és vezető asszisztens finkciókkal, mint a programozható tempomat, a sávtartó asszisztens, a sebesség korlát és közlekedési tábla felismerő és ajánló, a vezető figyelmeztetés, az intelligens sebesség alkalmazás, az aktív vészfékezés gyalogos és kerékpáros érzékeléssel, és az AVAS (Acoustic Vehicle Alerting System), azaz akusztikus jármű riasztás (az utolsó PHEV modellek esetében). Az új modell további technológiákat is kapott, mint a 360°-os teljes kamera nézet parkoló asszisztenshez, a négy kamera (elöl, hátul és két oldalt). A kamera rendszer mellett még megkapja fél automata sáv választót – ami a vezetőnek sávváltási manővert javasol az irányjelzők használatával.

 
   
 

A rendszer félautomata sávváltási manővert hajt végre, ha a megfelelő feltételek teljesülnek és a vezető ezt megerősíti. A következő asszisztens rendszer a várható sebesség ajánlás, ami azt javasolja a vezetőnek, hogy állítsa be a sebességet a sebesség korlátozó tábla szerint (lassítással vagy gyorsítással). A sebesség görbe adaptálás – akár 112 MPH (180 km/óra) sebességgel (ahol a törvény engedi) a beállítással optimalizálja az autó sebességét a kanyar ívétől függően. Az új 308 SW modell elérhető lesz Active Premium, Allure, Allure Premium, GT és GT Premium felszerelés szintekkel (piactól függően változhat). Az ügyfelek csak az Allure felszerelés szinttől választhatják az új 308 SW hibrid változatait. Az új 308 SW konfiguráció most elérhető a PEUEGEOT UK weboldalán. Az ügyfelek letölthetik az ár- és specifikációs dokumentumokat az új 308 SW készpénzvásárlása, pénzügyi ajánlatokkal az év végéig elérhetőek már. A magyarországi PEUGEOT kínálatában még nem található meg az új 308 SW modell, de várhatóan hamarosan megérkezik a kombi modell változat is.

- Kartos Patrik - PEUGEOT Media News -

2021-09-01, 17:41:20

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a teszt nézz rá ezekre is
 

Dízel vagy Hybrid?

 

Egy újabb lenyűgöző francia, minőségi prémiumok között

  2015 Peugeot 308R HYbrid

 

2015 Peugeot 308R HYbrid

 

 

 

 

   
Asztali nézet