MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2021 DMC Porsche Taycan „EXTREM” Aero Kit – Hírek – Tuning – DMC Luxury – Porsche – Elektromos autó -

Porsche Taycan, extrém Aero kittel

A DMC Luxury tuningcég is beszáll az elektromos autók hangolásába, tuningolásába, és egy lélegzetelállító aero készletet készített a vadonatúj Porsche Taycan-hoz. Ahogy már a német tunerektől megszoktuk, minden alkatrész ultra könnyű szénszálból készült, a tuning csomagban. A tuning csomag hozzáteszi az agresszívebb és sportosabb megjelenést, ami a DMC egyedi aero csomagjának köszönhető, a vadonatúj Taycan Coupe számára. A piac már tele van elegáns, soft dizájnnal, amik mellett a düsseldorfi tuning cég egy GT3 stílusú tuning csomagot késztett az elektromos Porsche-hoz. A DMC, a Lamborghini és McLaren lenyűgöző alkotásairól is ismert, amik után a Taycan csomag is megkapja a DMC DNS-t.

 
   
 

A DMC gondosan kifejlesztett agresszív aerodinamikai megoldása az elektromos Porsche-hoz, amihez a 3D technológiát, és a szélcsatornás elemzést is használták. A projekthez használt szkenner hardver pontossága 0.4 mm, és a Wind Flow alagútban szimulálták az X-Flow-val. A tunerek még elvégezték a választott CFD számításokat is, hogy elemezzék a szárny viselkedését. A DMC alkatrészek vonalait az eredeti karosszéria figyelembevételével rajzolták, egy olyan készlet létrehozásához, ami egyáltalán nem néz ki utángyártottnak. Az új aerodinamikai csomag egy első ajakból áll, amivel lecserélték a gyári alkatrészt, és ez folytatódik a Taycan oldalsó küszöb szoknyával, ami javítja a stabilitását. A fénypont azonban a vadonatúj hátsó szárny, ami egy önállóan is használható kacsa farok spoiler. Természetesen nem látható mindegyik alkatrészen, hogy szénszálból készült, de ezek a Prepeg szénszálból készültek. A bennfentesek tudják, hogy ez az anyagválasztás egyenrangú, ha nem is haladja meg az eredeti gyári minőségi specifikációkat.

 
   
 

A DMC DNS-ében szerepel az autó eredeti szerkezetének megőrzése a termék történetének első napja óta, és az új DMC Taycan sem más. Annak érdekében, hogy ne legyen szükség a gyári alkatrész átalakítására, a DMC alkotott légterelő alapjának, amely önmagában is használható kacsa szárnyként. De, ha valaki úgy dönt, hogy a DMC Duck Spoiler-t szeretné használni, ami nagyobb GT Wing beállítást biztosít, ez sem jelent problémát. Az utóbbi légterelőnek saját aerodinamikai környezete van, amit a DMC mérnökei számították ki - ezért az eredeti Taycan légterelőt ki kell kapcsolni - ami annyit jelent, hogy az eredeti Porsche PIWIS szoftvert a DMC módosítja, amit az ügyfelek csak a DMC-n keresztül érhetnek el, így garantáltan nem sérül az eredeti alkatrész. A DMC tuning csomag a különleges személyeknek készült, akik szeretnének kitűnni a tömegből, egy igazán egyedülálló megjelenésű Taycan-nal – és mivel a Taycan modellek száma világszerte növekedik, ez biztosan különleges út lehet, az ügyfelek számára a még egyedibb megjelenéshez.

 
   
 

A Taycan a tuning csomagnak köszönhetően nagy valószínűséggel összetéveszthető, most már a Porsche GT3-mal vagy a Panamera Turbóval is. A DMC-nél, itt még nem állt meg a cég saját Edizione GT részlege, ami a piaci határok nélküli alkatrészeket fejleszti, és elkészítette az első Taycan megvilágított hátsó emblémát. Az ügyfél kiválaszthatja, hogy a betűket PORSCHE-ként használja, vagy tetszőleges névre vagy matricára cseréli a PORSCHE betűket. A megvilágítást saját LED készlettel oldották meg a DMC-nél. Végül, de nem utolsó sorban a DMC személyre szabott programot kínál a beltérhez. A csomag része a kormány, a középső panel és egyéb elemek egyedi szénszálas burkolata, amit az ügyfeleknek kérésre lecserélnek a gyáriról, szénszálasra a DMC szakemberei, amik kifejezetten a TAYCAN modellhez készítettek a DMC mérnökei – és a beltérben a választott bőr lehet szarvasmarha, krokodil vagy más egzotikus forrásból.

 
      
 

Az Aero csomag induló ára 5 990 $, ami körülbelül 1 876 040 Ft-nak felel meg, amit egészen 24 990 $-ig tudják növelni az ügyfelek, ami körülbelül 7 829 576 Ft-nak felel meg – és attól függően, hogy még mivel egészítik ki az ügyfelek az alap csomagot, például olyan elemekkel, mint a kovácsolt felni szett, vagy a teljes belső átalakítás.

Az árak, a cikk írásakor aktuális árfolyam szerint lettek átszámítva!

- Kartos Patrik - DMC Luxury Media News -

2021-11-23, 18:38:43

 
     

 

Asztali nézet