MENÜ

                                                                                                                                       

Skoda Fabia Combi 1.2 TSI AM Sport  - teszt

Kiscsaládok kedvence

Skoda 2000-ben váltotta le a Felicia-t, a Fabia modell családra. Az első generációt 2004-es évben frissítette, ami után nem sokára már a 2. generáció követte, aminek a felfrissített változatát teszteltem. A tesztelt modell egy kombi kivitel volt, aminek előnye a nagyobb csomagtér.

 

Egyszerű megjelenés, mint a szlogen

A jelenlegi kifutó modell megjelenésében egy visszafogott családi modell, amit még lehet fokozni a sötétebb fényszórókkal, esetleg a hátsó légterelővel, vagy diffúzor betétes ütközővel.  Az orra igazán vidáman tekint vissza a tulajdonosokra, az új jelvényes gombóc orral, a széles hátrahúzódó szemekkel, és a mosolygó szájra emlékeztető ütköző ráccsal. Az elején észrevehető a felfrissült változatnál a légterelőszerű alsó betét a lökhárítóban, vagy az új ködfényszórók, valamint az átrajzolt fényszórók. A tesztelt modell már az utolsó darabok közül volt, amik az új Skoda kormánykereket, és jelvényt kapta meg. 

 

A vidám kombi oldal vonalvezetése azonos maradt, és a frissítés után sem változott, valamint ez a modell még láthatóan az előző generációs Skoda-kból az utolsó Skoda modell, amit a visszafogott törésvonalak is mutatják és a kerek visszapillantók. Az új generáció, ami 2015 elején érkezhet meg már a szögletesebb formákat mutatja, mint az új Octavia vagy a Rapid. A családi kis kombi hátsója sem változott láthatóan a modell frissítéssel, de némi eltérés látható az 5 ajtós változathoz képest, mint jobban kidomborodó hátsó, a jobban megdöntött hátsó ablak, és itt is már az új jelvény szúr szemet.

 

Az 5 ajtós kivitellel szemben elvesztette a végig futó és felhajló oldalsó ablakvonalat. Idén még ebből a generációból elkezdik értékesíteni a Monte Carlo sportosabb változat Combi verzióját is. Az új modell sportosabb futómű hangolást, sötétebb fényszórókat, fekete hűtőrács keretet kap, stb.

Méretéhez képest elég tágas

A Skoda második legkisebb modellje a Fabia Combi, ami méretéhez képest elég tágas. A kiskategóriás kombi létére van benne elég hely egy 4 tagú családnak, és még a csomagok is elférnek a csomagtartóban. A tesztelt modell egy AM Sport felszerelésű modell volt, ami már tartalmazta a Sport első üléseket is. Az első ülések kényelmes utazást biztosítanak, és mellette kiemelkedően jó oldaltartásuk van, ehhez még jön a multifunkciós bőr kormánykerék, amiről a rádiót is vezérelhetjük.  

  

Kormánytól minden megfelelő távolságra van, és könnyen elérhető. Az első vezető ülést is elég tág határok között állíthatja a vezetők, és így biztos talál megfelelő beállítást. A vezető ülés magasságba és hosszirányban is állítható volt, ami az alap modellben nem állítható magasságban. Az első üléssorban még elég sok tároló rekeszt is elhelyeztek, amik tartalmazzák az első két kesztyűtartót is, amikből az alsót Climatronic esetén hűthetjük is. A kesztyűtartók mellett ajtó zsebek, szemüvegtartó, palacktartó, pohártartót találunk elöl, és hogy az autó papírjai mindig könnyen elérhető helyen legyen, a vezető napellenzőjére rá lehet tűzni.  

következő oldal >>

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet