MENÜ
      
 

 

HU / EN   

 
 

2021 BRABUS 800 – Mercedes-MAYBACH GLS 600 4MATIC – Hírek – BRABUS – Mercedes-Benz – Maybach – Luxus – SUV – Tuning

A brutál Maybach, BRABUS szinten

A luxus szelleme, az új BRABUS 800 modellben, aminek alapját most a Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC luxus modell adja. Az új Mercedes-Maybach GLS 600 4MATIC újra definiálja a luxus SUV lényegét. Még exkluzívabbá téve ezt a lenyűgöző összkerék-meghajtású autót, ami egyéni és sportos tökéletes kihívás a BRABUS mérnökei, technikusai és tervezői számára. A meghajtásáról egy 4.0 literes, Twin-Turbo V8-as motor gondoskodik, a BRABUS PowerXtra B40S-800 teljesítmény növeléssel, a minden helyzetben kiemelkedő teljesítményt biztosít. A tuning modell alapját a Mercedes-Maybach GLS modell adta, ami alap állapotában 557 lóerős (410 kW/550 bhp) és 730 Nm a csúcsnyomatéka.

 
     
 

A BRABUS tuning csomaggal, viszont, már a motor 800 lóerőt (588 kW/788 bhp) termel 6000-es fordulatszámon, és 950 Nm (701 lb-ft – 5 000 ford./perc) csúcsnyomatékot, amit 5000-es percenkénti fordulatszámon ad le, ami lehetővé teszi a fekete óriásnak, a 4.5 másodperces 0-100 km/órás sprintet, ami mellett a végsebességét csak az elektronika korlátozza 300 km/órára (186 mph) – ami nem rossz teljesítmény egy körülbelül 2.8 tonnás SUV modelltől. A motor teljesítmény növekedéséhez használták a BRABUS spéci turbófeltöltőit, amik nagyobb töltő nyomást biztosítanak, a Mercedes gyári feltöltőihez képest, ami már 1.6 bar maximális töltő nyomásra képes. A BRABUS, az elektronikus töltőnyomás szabályozást is átprogramozta az új turbófeltöltőkhöz. 

 
   
 

A teljesítmény növeléshez még hozzátartozik a BRABUS rozsdamentes acél, nagy teljesítményű kipufogó rendszer, az aktív hang vezérléssel, és a matt kipufogó végekkel. A vezetőnek, így ennél a tuning modellnél is lehetősége van a városi csendességet választani, vagy az erőteljes V8-as hangot, a Sport vezetési móddal. A BRABUS kiterjesztett és összetett próbapados, és közúti tesztelésekkel fejlesztette, az új Maybach tuning modelljét is, ami szintén megkapta a TÜV tanúsítványt, mint mindegyik BRABUS tuning modell. … és erre a modellre is érvényes a 3 év vagy 100 000 km (62 000 mérföld) BRABUS tuning garancia, és továbbra is a MOTUL nagy teljesítményű motorokhoz fejlesztett motorolajat, ajánlják ehhez a modellhez is.

 
   
 

A BRABUS, a kiemelkedő teljesítmény mellett, a megjelenését is tovább fokozta a Maybach tuning modellnek, ami sötét Shadow Grey fényezést kapott a gyári szín helyett, és a gyári krómozott részleteket is erre a sötét színre cserélték. Ezek tartalmaznak minden karosszéria elemet, és a BRABUS Monoblock M „PLATINUM EDITION” hi-tech kovácsolt felni szettet, a 24”-es király méretben. A BRABUS tervezői által fejlesztett aerodinamikailag hatékony, szénszálas karosszéria elemeket is megkapta GLS modell, amit fejlesztettek a sportos és elegáns stílushoz, kifejezetten ehhez a modellhez. A karosszéria elemek atletikusabb megjelenést kölcsönöznek a luxus SUV-nak, és a jármű fekete fényezéséhez igazítottak, minden gyári krómozott alkatrészt, Shadow Grey színben. A BRABUS 800 sportos ambícióját hangsúlyozták vizuálisan is, valamint az aerodinamika további optimalizálása érdekében, a dizájn stúdió a BRABUS specialistáival testre szabták a karosszéria elemeket, amit kifejezetten a Maybach GLS modellhez fejlesztettek.

 
      
 

A modell orra megkapta a BRABUS első légterelőt, ami összhangban van a légbeömlők szénszálas burkolatával, az ütközőben, ami ad a SUV modellnek még jellegzetesebb arcot. Az aerodinamikai hatásfokozó alkatrészt, úgy alakították ki, hogy csökkentse az Mercedes-Maybach GLS emelkedését nagy sebességnél. A hátsó részén, az ütköző speciális BRABUS alsó résszel van kiegészítve, amely magába foglalja a központi diffúzort, és a két tökéletesen formázott kivágást mindkét oldalon, a kipufogóvégekkel, a BRABUS sport kipufogórendszerhez. A BRABUS Monoblock M „PLATINUM EDITION” 24”-es felnik, tökéletesen kitöltik a kerékjáratokat, amiket felszereltek a szénszálas kerékjárati ív toldatokkal. Ezek a nagy felnik, hi-tech kovácsolási eljárással készülnek, és következés képen maximális szilárdságot nyújtanak. Az első tengelyre a felnik 10Jx24-es méretben kerülnek fel, amikre Continental nagy teljesítményű abroncsokat szerelnek, 295/35 R24-es méretben.

 
     
 

A hátsó tengelyre viszont szélesebb 12Jx24-es méretben kerülnek fel a felnik, amikre 335/30 R24-es abroncs méret tartozik. A BRABUS vezérlő modul módosította, az AIRMATIC légrugós futóművet, ami kifejezetten, a 24-es felnihez van kalibrálva az alacsony profilú abroncsokkal. – és ez kb. 25 mm-rel csökkenti a Maybach GLS hasmagasságát. A BRABUS gyakorlatilag végtelen lehetőséget kínál a luxus belső kialakításhoz, a Maybach precizitással, egyedileg, és a legjobb minőségben a jármű tulajdonos személyes ízlése szerint. Mint a fekete fényezéshez, a vállalat kárpit shop-jából, a BRABUS szakemberei előkelő finom bőr BRABUS belsőt alkottak, az élénk Leonis Orange kárpittal. Ez egy különösen puha és légáteresztő bőr az ülések középső részein, az ajtó paneleken.

 
 

  

  

 
 

Hátul, a BRABUS belső dizájnerei egy személyre szabott üzleti konzolt építettek be, a két kihúzható asztallal felszerelve. A külső kialakításhoz igazodva minden kapcsoló és díszítő elem Shadow Grey megjelenéssel jön. A BRABUS aláírás, a szénszálas elemekkel a műszerfalon, a középkonzolon és az ajtó paneleken, sportos részleteket ad a pilótafülkének. A BRABUS RACE dizájnnal vannak kiegészítve az alumínium pedálok, az ajtó zár pöckök és a váltófülek a kormánykeréken. A BRABUS 800, rendelésre az ügyfél kívánságai szerint készül el. A BRABUS egy alternatív megoldásként, bármelyik GLS 63 modellt tudja erre a szintre átalakítani. 

- Kartos Patrik - BRABUS Media Portal -

2021-12-04, 02:46:20

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  A kocka után, a kupé ROCKET 
  2017 Mercedes-Maybach G650 Landaulet 
  Kiváló terep SUV, Mercedes köntösben 

 

2019 BRABUS BLACK OPS 800

 

 

 

 

   
Asztali nézet