MENÜ
     

 

 

2014 Audi TT és TT-S

Audi már bemutatja az új 3. generációs TT-t és TT-S-t, a Genfi autókiállításon. Audi 6 év után váltja le és még idén megkezdik értékesíteni. A megújult modell már a legmodernebb technikai újdonságokat is megkapja. A 3. generációs már 140 kg-val könnyebb, mint a legendás klasszikus 1. generációs TT. A súly csökkenés köszönhető a könnyű konstrukciónak is. Az új modellről korábban már jelentek meg nem hivatalos képek, és információk, de most az Audi hivatalos képeket és információkat hozott nyilvánosságra az új generációs TT-ről. 

 

  

2014 Audi TT Coupe

 
A meghajtásáról VW Golf erőforrások is gondoskodni fognak, amik között megtalálható lesz a 184 lóerős teljesítmény Golf GTD (Octavia RS TDI) dízelmotor, és a 230 lóerő teljesítményű 2.0 TFSI benzinmotor, a Golf GTI Performance Pack-tól.  A legerősebb változat a TT-S lesz jelenleg, a 310 lóerő teljesítményű 2.0 TFSI benzinmotorral, amit hamarosan követni fog az új RS változat is. Az új TT alapja is, már a VW csoport MQB platformja lesz, amit már a VW Golf, Skoda Octavia, és az új Audi A3 is használ. A jelenlegi 2. generációs TT-nél is könnyebb lesz az új, 50 kg-val. A meghajtásáról gondoskodó motorokról is vannak újabb információk.  

  

2014 Audi TT-S Coupe

 
Az új modell elsőkerék hajtású, 2.0 TDI dízelmotorral és kézi váltóval, már 7.2 másodperc alatt eléri a 100 km/órás sebességet. Az előbb említett dízel változat a jelenlegi generációs Quattro változatánál is gyorsabb. A fogyasztása az új modellnek csókkent 4,2 l/100 km-re, és a kibocsátása csak 110 g/km. A dízel mellett egy benzines változatról is több információt hoztak nyilvánosságra, a 2.0 TFSI Quattro változatról, duplakuplungos váltóval,  ami gyorsabb lesz mint a jelenlegi TT-S. A kocsi gyorsulása 100 km/órára 5.3 másodperc.  

  

2014 Audi TT Coupe & 2014 Audi TT-S Coupe

 

Az új TT-S-ről új információkat mutattak meg, ami 4.7 másodperces gyorsulással rendelkezik, amivel már gyorsabb a Porsche Cayman S-nél. A felfüggesztése elöl McPherson és hátul multi-link lesz. A TT-S-hez már alapfelszerelésnél fog járni, a Magnetic adaptív lengéscsillapítók, de a többi változathoz is elérhető lesz, mint opciós extra. Az új TT-ben még újabb a progresszív elektro-mechanikus kormányzás, ami javítja a vezetési élményt. A frissüléssel új high-tech kiegészítőket is megkap a TT, mint az új fényszóró, amik elérhetők lesznek LED-es változatban is. Az új generációval 37 mm-rel hosszabb tengelytáv is jön, aminek köszönhetően 13 literrel nagyobb lett, a csomagtér. Az új modell várható érkezése a kereskedésekbe ősszel lesz.

- Kartos Patrik - 

2014. 03. 04., 12:54:29

 
   

 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

 

 

Hit Counter
Hit Counter

Asztali nézet