MENÜ

 

2016 Mazda2 – A vagány kisautó

A Mazda Motor Corporation bemutatta a teljesen új Mazda2-est (Japánba: Mazda Demio). A gyártásra érett modell 7 év után váltja le a 3. generációs Mazda2-est (Demio), amit a legjobb kisautónak tartanak kategóriájában. A kis Mazda követte a CX-5, Mazda6 (Atenza) és Mazda3 (Axela) modelleket, amik már az új Mazda technológiákat és a design világot használják. A kis Demio is megkapta a teljesen új SKYACTIV technológiát és a KODO Soul of Motion design-t.

   

A teljesen új Mazda2 értékesítését ősszel kezdik meg - először Japánban. Az új KODO design sokkal sportosabb megjelenést ad a legkisebb Európában forgalmazott Mazda-nak. Az új generációs modell új SKYACTIV motorokat, sebességváltókat, karosszériát és alvázat kapott. Az új technológiák kiemelkedő biztonságot és alacsony fogyasztást biztosítanak a Demio-nak. Az új Mazda-hoz már elérhető lesz az új fejlesztésű SKYACTIV-D 1.5 literes dízelmotor is.

   

A kis dízel nyomatéka hasonló, mint a 2.5 literes benzinmotoré. A kis dízelmotor mellett még elérhető lesz hozzá a magas hatékonyságú közvetlen befecskendezéses benzinmotor is, mint a SKYACTIV-G 1.5 és a SKYACTIV-G 1.3. A Mazda2 (Demio) értékesítését 1996-ban kezdték meg, azóta több, mint 2.4 millió darabot értékesítettek belőle világszerte. Az új 4. generációs modell szintén globális modell lesz, ami nagy sikert arathat. 

2014. 07. 18., 09:21:11

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter

Free Hit Counter
Free Hit Counter

Asztali nézet