2016 SEMA – Toyota

Toyota korábban bejelentette tuning alkotásait, még a SEMA bemutató előtt. A Toyota flottája 30 tuning verdát tartalmazott, amit az idei 2016-os SEMA show-n mutattak be. Mindegyik modell egy egyedülálló extrém gép, és még a Corolla 50. évfordulóját is ünnepelték a kiállításon. A Toyota úgy nevezi az akció alatt készült modelleket, hogy Let’s Go Places, ami tartalmazza, hogy mi a Toyota, mit alkotunk és mit csinálunk. A 30-ból hat épített extrém Toyota, amik közül 4-vel még a Battle of the Builders versenyen is indultak, ami megtestesíti a SEMA szellemét a képzelettel és innovációkkal, figyelembe véve a gyári építést. A kiállítási modelleket november 4-éig lehetett megtekinteti az idei Las Vegas-i tuning show-n.

 
 

 

2016 Toyota Land Speed Cruiser

 
 

 

Reklám

 
  A kiállítás egyik legjelentősebb modellje a Land Speed Cruiser volt, ami a szép fényes külső alatt rejti a rekord sebességhez az erőt adó turbós szívet. A motorháztető alatt a gyári V8-as 5.7 literes motor van, ami 367 lóerős volt, de a tuning után már 2000 lóerő leadására képes, aminek szintén köszönhető a sebességrekord elérése, és ehhez az erőhöz ATI váltót szereltek. A Toyota szuper terepjárója az új World’s Fastest SUV a Bentley Bentayga után, a világ leggyorsabb SUV-ja lett, amihez még ültetést is kapott, a még jobb leszorító erőért. A szuper LandCruiser V8 mellett a 2016-os SEMA Show-n még bemutatták az XTREME Corolla tuning verdájukat, ami a Corolla 50 éves évfordulója után nem csoda, hogy a tuning show-ra is készítettek egy tuning változatot, ami egy kupé változat. A tuning Corolla alapját a 4-ajtós sedan adta, amit vadító két ajtós kupéra alakítottak át.  
 

2016 Toyota XTREME Corolla Coupé

 
  A Corolla kupé two-color fényezést kapott, tiszta vonalakkal, a szokásos utastérrel, a turbófelöltős motorral, a 6-fokozatú kézi váltóval és a Sparco sport ülésekkel. Az új XTREME Corolla még egy kiváló audio rendszert is kapott, ami a jól ismert JBL-től jön. Az EXTREME Corolla mellett még EXTREME Sienna-t is készítettek, ami a legjobb over-the-top Swagger Wagon, ami valaha készült. A tunerektől megkapta a szuperszélesítést, a nagy TRD fékekkel, a sport felnikkel és abroncsokkal, plusz még splitter-tl, hátsó diffúzort, légterelőt és dual kipufogót is kapott. A tuning Sienna-t iPad-en keresztül vezérelhetjük, ami az AirRide légrugós rendszert is vezérli, így nem okoz gondot az utcai használata. A sikeres Prius sem maradhatott ki a listáról a PriusG szerepében.  
 

 

2016 Toyota PriusG - SEMA -

 
 

 

Reklám

 
  A PriusG jobban tapad az aszfalton mint a forró rágógumi, ami egy eco-car-nál nem megszokott. A Willow Springs International Raceway versenypályán mérték a 0.99 G-s értéket, amik olyan sportkocsiknál fordulnak elő, mint a Corvette vagy a Viper. A takarékos hybrid, a kupésított Coralla, plusz a családi és SUV tuning modellek mellett még bemutatták az első megújult GT86-ból készült tuning gépet, a GT86 CS-Cup-ot. A tuning modell elkészítését a Toyota Motorsport GmbH végezte.  
 

 

2016 Toyota GT86 CS Cup

 
  Az új modell külföldi szériákhoz is alkalmas, ami megkapta az ihletet, az innovációt és az izgalmat. A tuning gépet kifejezetten pályára készítették. A GT86 egyenruhája hódolattal fizet a Toyota Racing örökségnek a cool retro pirossal és a fehér design-val. Az aero csomag pedig fantasztikus, de ezt még fokozzák a matricák a funkcionális erővel. Az utcai szupergyors SUV mellett egy kemény terepre átalakított TACOMA-t is bemutattak.  
 

2016 Toyota Tacoma TRD Pro Race Truck

 
 

A tuning Tacoma TRD Pro Race Truck a legjobb helyen áll a truck-ok között, a megszokott külsővel. Toyota tervei az új Tacoma tuning géppel, belépés a The Great American Off-Road Race-be, a 2017-es MINT400-on. A Toyota még nem jelentette be, bár a módosított sivatagi versenyre készült gép, egy széria Tacuma-nak néz ki. A Corolla 50th Anniversary Display az 50. évfordulóra készült, a Toyota legnépszerűbb modelljének. A Corolla már 11. generációnál jár, és a sikere töretlen még mindig. A másik kulcs örökség a 2000GT sportkocsi a Toyota történelméből.

- Kartos Patrik -

2016-11-06, 18:46:27

 

 

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com