2016 SEMA Show BMW kínálata

BMW sem hagyta ki a 2016-os SEMA Show-t, ahol a BMW USA bemutatta a gyári opciós tuning csomagját a modelljeihez, amire garanciát is vállalnak. Az új M Performance Parts és Original BMW Accessories, amik a külsőt és belsőt fokozzák a vezető ízléséhez igazodva. A bemutatón bemutatták a BMW M2 Safety Car-t, az M3-ast, az X5-öst, és a 340i-t Alpine White fehér fényezéssel és az M Performance Parts alkatrészekkel. A SEMA-n még az új generációs 7-es BMW is megjelent a BMW Individual 740e xDrive iPerformance változatban és a befejezett BMW Individual Frozen Black Metallic fényezésben, plusz megkapta az M Performance Parts elemeket. Az M Performance alkatrészek fokozzák a BMW-k megjelenését, amit most már nem csak az M-es BMW tulajok kapnak meg, de már gyári opcióként is elérhető lesz Amerikában.

 
 

  

2016 BMW 340i M-Performance

 
  Az amerikai értékesítés eredményeit nézve 20%-val nagyobb az értékesítés, mint Németországban. Az új M Performance alkatrészek, új concept M Performance felniket is tartalmaznak, amit Las Vegasban meg is mutattak. Az új felnik 19”-es első és 20”-as hátsó felni méretben voltak jelen az M3-ason. Az új kovácsolt felnik súly optimalizálással fokozzák a vezetési élményt és a menetdinamikát. Az exkluzív felnik matt fekete fényezést kaptak és M Performance feliratot, amihez Michelin Pilot Sport Cup2 abroncsok járnak a kiváló tapadásért, és ez elérhető lesz az M2, M3 és M4 modellekhez nyártól (2017). A kiállításon világpremierjét tartotta a BMW M3 motorsport aerodinamikai csomagjának, ami hozzáteszi az M Performance hátsó légterelőt az első nyilvános bemutatón. Az új légterelő szénszálból készül, ami szintén alacsonyan tartják az alap modell súlyát, az új aerodinamikai elemmel.  
 

  

2016 BMW 740e xDrive - SEMA -

 
 

 

Reklám

 
  A megszokott M Performance versenycsíkokat sem hagyták le a premier modellről. Az új tuning csomaggal felszerelt modell forgalmazása 2017 közepétől lesz elérhető a kereskedésekben (US). A külső mellett a tuning feljavítás hozzáteszi az új rugókkal egybeépített lengéscsillapítókat az M3 és M4 modellekhez. Az új felfüggesztés 5 és 20 mm között állítható hasmagasságot biztosít a vezetőknek, így utcán és pályán is még jobb lesz az M-es sportkocsink, és fokozza a verseny élményt a menetdinamikában. M Performance Power & Sound Kit is jön a kínálatba, ami fokozza a teljesítményt és a hangerőt. Az új Észak-Amerikai piacon az M Performance Power & Sound Kit hamarosan megérkezik, de már elérhető Németországban a BMW 340i és 440i modellekhez, és változataikhoz az xDrive intelligens összkerék-meghajtással is.  
 

   

2016 BMW 740e xDrive - int - SEMA -

 
  Először Amerikában a Kit tartalmazza a módosított motorvezérlő software-t és a nagy áramlást az elektronikusan vezérelt kipufogószelep rendszerben, amit a Sport/Sport+ módok hoznak működésbe a Driving Dynamic Control kapcsolón keresztül. Ezek a teljesítmény feljavítások hatékonyan növelik az erőt a 3-literes 6-hengeres soros TwinPower Turbo motoron 35 lóerővel 355 lóerőig, a maximális nyomaték növekedése pedig 369 lb-ft-ig (+39 lb-ft) emelkedik az automata váltós járműveknél (+25 lb-ft a kézi váltós modelleken). Az eredmény a gyorsabb motorreakció, valamint az észrevehető továbbfejlesztett keresztgyorsulás a motor teljese fordulatszám tartományában, lehetővé téve a 0-60 mph (0-96 km/h) sprintet 0.2 másodperccel gyorsabb, mint az alap. Ez a növekedés a teljesítményben akusztikailag kiemelt az erős motorhanggal, amivel fokozódik a sportos vezetési élmény. A növekedés megtalálható az erőben, de a fogyasztása és kibocsátása az ECE tesztciklusban változatlan marad az M Performance Power & Sound Kit telepítése után. Az M Performance Packages kombinálja a vonzó egyedi opciókat.  
 

  

2016 BMW M2 SafetyCar - SEMA -

 
 

 

Reklám

 
  A US-specific M Performance Packages összehangolja az egyes modellszériákat és kombinálja a változó opciókkal a vonzó átfogó csomagban. Ott a csomagok elérhetőek a BMW 2 Coupe-hoz, a BMW 3 Sedan-hoz, a BMW 4-hez és a BMW 7-hez, valamint a BMW M2, M3 és M4 modellekhez. M Performance csomagok hangsúlyozzák a dinamikus jellemzőit mindegyik modellnek, kölcsönöz ezzel különös megkülönböztetést a versenyautó megjelenéssel. A kivételes M3 és M4 csomagok minden esetben tartalmazzák például, a fekete első vese rácsokat és a látható szénszálas hátsó légterelőt. A M Performance Packages a BMW 2 Series Coupe és a 3 Series Sedan tartalmazza a fekete M Performance Front Splitter hozzáerősítést (PUR). Ezek jönnek teljesen szénszálban a BMW 4 Series és Carbon/PUR az M3 és M4 modelleken. A szénszálas külső visszapillantó sapkákat megkapják a BMW 4 Series Convertible, az M4 Convertible és a BMW 7 luxus sedan modellek.  
 

  

2016 BMW M3 M-Performance - SEMA -

 
  Az utóbbi a BMW M Performance 21-hüvelykes felniket, dupla küllős 650 M Bicolor felniket kapja meg. Csomag a BMW M2, M3 és M4 modelleknél szintén hozzáteszi az M Performance kipufogórendszert a hátsó hangtompítóval, ami teljesen titánból készült (M3 and M4) vagy rozsdamentes acélból (M2), valamint a jellegzetes M Performance carbon kipufogóvégek megkapják az M logo-t. Az új BMW M Performance hangtompító két hangbeállítást nyújt, amit gombbal tudunk aktiválni, így a városi használatban is tökéletes lesz a BMW és versenypályán is tudja fokozni a vezetés élményt. Az egyedi opciókkal az Amerikai ügyfelek 7.5%-ot takarítanak meg a BMW 7-es szériáján, és 13.9%-ot a BMW2-es szérián, és a kettő között a többi modell megtakarítása. A magas minőségű kézzel alakított szénszállal megerősített elemekre garanciát adnak a motorsport megjelenésre, a motorháztető alatt is. A kézi váltóhoz szintén kifinomult M Performance szénszálas váltógombot adnak, és kézifékkar markolatot.  
 

   

2016 BMW M Performance

 
 

A SEMA Show-n még bemutatták a BMW opciós Remote Engine Start rendszerét a szélesebb nyilvánosságnak is, ami elérhető a BMW 5-öshoz (F10), az X5-höz és az X6-hoz. A rendszerrel képes a BMW elindítani a motorját és lehűteni vagy felmelegíteni az utasteret, mire útnak indulna a vezető a téli- és nyárinapokon, tökéletes hőfokot biztosítva. A rendszer a LOCK gomb 3x megnyomásával indítja el a motort, és 20 perc után automatikusan leállítja, ha nem indulunk el ez alatt az autóval.

- Kartos Patrik -

2016-11-13, 19:17:33

 
     

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com