MENÜ
   
 

 

HU / EN  

 
 

2018 Škoda Kodiaq RS - Párizs

Sport SUV a Škodától

Škoda bővíti RS modell kínálatát az új Kodiaq RS-sel, ami az első sport SUV lesz a Škodánál. Az új modell premierje a Párizsi autókiállításon lesz, októberben (2018). A Cseh márka nyilvánosságra hozta az első hivatalos képeket az új modellről, ami betekintést ad az új sport SUV megjelenésében és az új RS logo, amit minden született Škoda RS modell visel. A Kodiaq RS is elérhető lesz 7 üléssel, az opciós listáról, és a meghajtásáról egy 239 lóerős (176 kW) motor gondoskodik – ez a legerősebb dízelmotor a Škoda történelmében. Az RS monogram ékesíti a legsportosabb Škoda modelleket, már 2000 óta. A Škoda Kodiaq RS a márka első SUV-ja, ami csatlakozik a sport modell kínálatához.

 
 

Hamarosan jön a legnagyobb Škoda RS modell - párizsi premier -

 
  A Cseh gyártó hordozza 117 éves motorsport tapasztalatát, ami sokat segít az RS modellek fejlesztésében, és számos sikert takar a több éves történelme, mint a Rally történelemben is. Az RS kezdőbetűk a Rally Sport jelölése a Škoda modelleken, amit először 1974-ben két rally prototípuson használtak, a Škoda 180 RS és a 200 RS modelleken. 1975-ben fejlesztette a Škoda a 130RS-t, 1977-ben a sport kupét ismerték, mint a Kelet Porsche-ja ’Porsche of the East’, amivel két győzelmet gyűjtöttek be a kategóriában a legendás Rallye Monte Carlo-n és szintén győztek az Acropolis Rally-n. 2000-ben a Škoda bemutatta az első RS modelljét, ami elérhető volt az ügyfelek számára, és az Octavia RS nevet kapta a modell. Az RS jelvény az első Octavia RS generáció óta jó pár modell viselte, a legendás jelölést, mint a Fabia RS modellek, és most a Kodiaq-kal bővítik a kínálatot, ami első SUV-ként kapja meg az RS logót.  
 

 

A Škoda 130 RS - A legnedás RS modell

 
 

 

Reklám

 
 

Az új RS logo jellemzői a piros kiegészítők, és az új modell Párizsban debütál majd. A dinamikus SUV modell viseli számos helyen az új RS logót, ami tartalmazza a hűtőrács jelölést. A vRS jelölésben ’v’ a győzelmet jelenti, és a piros szimbolizálja a sportosságot és az erőt az RS modell családban. A logo új modern megjelenést kap, ami kiemeli dinamikus megjelenését a Kodiaq RS-nek. Az erős 4-hengeres TDI motort, összkerék-meghajtással párosították, ami 239 lóerőt (176 kW) és 500 Nm nyomatékot visz át az útra, ami biztosítja a dinamikus teljesítményeit a méretes Cseh SUV-nak. A nagy erő köszönhető a két turbófeltöltővel felszerelt 4-hengeres 2.0 literes dízelmotornak. A Kodiaq RS dízelmotorja lesz a Škoda történelmében a legerősebb dízelmotor, a Mladá Boleslav-i gyártó több, mint 120 éves történelme alatt.

- Kartos Patrik -

2018-09-10, 12:47:25

 
     

 

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com

 

Reklám

 

 

 

 

Reklám

Asztali nézet