MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2020 Aston Martin Vantage Roadster – Aston Martin – Luxury – News –

Egy újabb lenyűgöző Aston Martin

Az Aston Martin egy újabb nyitott modellt mutatott be, ami az új Vantage Roadster. Az új modell csatlakozik a Vantage Coupe modellhez, ami 2018-ban jelent meg a modell kínálatban, és most megérkezett a nyitott tetős verzió is, ami erősíti az érzelmi vonzerőt a modellekkel, a híres lenyűgöző kombinációval, az erős teljesítménnyel, a kiemelkedő menetdinamikával és a mindennapi használhatósággal. A kompromisszum nélküli dizájn, a tervezés és kivitelezés bizonyítják, hogy az új nyitott kétüléses sportkocsi, a Vantage Roadster megosztja a Vantage Coupe modellel az abszolút elkötelezettségeit a vezetési élménnyel.

 
 

Az új 2020-as Aston Martin Vantage Roadster

 
 

Az új modell meghajtásáról az Aston Martin 4.0 literes Twin-Turbo 510 lóerős (PS) és 685 Nm nyomatékú V8-as motorja gondoskodik, amihez 8-fokozatú ZF automata váltót szerelnek, ami továbbítja a kerekekhez a nagy teljesítményt és nyomatékot, aminek köszönhetően az új Vantage Roadster 3.7 másodperc alatt tudja teljesíteni a 0-60 mérföld/órás (0-96 km/h) sprintet, és a végsebessége eléri a 305.8 km/órás (190 mph) sebességet. A súlya csak 60 kg-mal növekedett a kupéhoz képest, ami köszönhető az új, könnyebb Z-fold tető mechanizmusnak, az optimalizált külsőnek, és az egész alváz átdolgozásnak is. A gondos fejlesztése a szerkezeti elemeknek, és az alváz elemeknek biztosítja a Vantage Roadsternek megtartani az erős, dinamikus képességet, és a sportos jellemzőit elérve a Coupe modell változatnak, kompromisszum és finomítás nélkül.

 
 

Az új Roadster még nagyobb élményt ad a vezetőnék, mint a kupé, a nyitott tetős élménynek köszönhetően

 
 

A Roadster modell változat is megkapta az adaptív lengéscsillapítókat (Adapative Damping), a menetstabilizálót (Dynamic Stability Control), a dinamikus nyomaték vektort (Dynamic Torque Vectoring), és az elektromos hátsó differenciált (Electronic Rear Differential), aminek előnyei a Roadster esetében a dinamikus finomítás. Az említett elemeknek köszönhetően testreszabható az új modell hangolása, a hátsó lengéscsillapítók az adaptív lengéscsillapító rendszer szoftverrel, és az ESP kalibrálással, - de ez még itt nem érvéget, mivel a választható Sport, Sport+ és Track módok befolyásolják a futómű beállításokat, ami kifejezetten a Roadster modellhez készült beállításokat tartalmazza. A hajtáslánc harmóniában dolgozik a Sport, Sport+ és Track vezetési módokkal, megőrzi a Coupe modell változattal kínált fokozott képességet, úton és versenypályán egyaránt.

 
 

A Vantage Roadster hátsó része szép, egyedülálló megjelenést kapott

 
 

A feszes testreszabott szövet tető tulajdonságai, és a kompakt elektromos Z-fold mechanizmus, amik biztosítják a gyors működést, ami 50 km/órás (31 mph) sebességig képes nyitni és zárni a tető - az előbbi 6.7 másodpercet vesz igénybe, és az utóbbi 6.8 másodpercet. A Vantage Roadster, így a leggyorsabb teljes működési ciklussal rendelkező automatizált tető mechanizmussal rendelkezik, az autóipar Convertible rendszereihez képest. Az új modell csomagtere csak 200 literes, de ez bőven megfelel egy teljes méretű golftáskának, és a hozzátartozó kiegészítőknek. A Vantage név 70. évfordulóját ünnepelték az Aston Martinnál, amivel együtt érkezett a már ikonikussá vált ’vane’ rács, mint egy elérhető opció a Coupe és Roadster modell változatokhoz, - és mint egy alternatíva a versenypálya ihletett ’hunter’ rács, ami jellemzi a Coupe modellt, a 2018-es premiere óta. A kínálatban szintén új az opciós alu. felni dizájn, a választható színekben.

 
 

Az elegáns, luxus beltér az új Vantage Roadsterben

 
 

Az ügyfeleknek lehetőségük lesz egy 7-fokozatú kézi váltóval is választani az új modellt, ami egy opciós tétel a Coupe-hoz, és eredetileg csak a limitált kiadású Vantage AMR-hez volt elérhető. Az Aston Martin elnöke és vezérigazgatója, Dr. Andy Palmer, mondta a Vantage Roadsterről: „A nyitott Aston Martinok mindig határozott kedvencek az ügyfeleinknél, így nagyon izgalmas bemutatni ezt a Vantage Roadstert. Sokaknak a vezetés, nyitott tetővel igazi meghatározás a sportkocsi élménnyel, mivel valóban életre kelti az érzékeit. A Vantage mindig a legtisztább izgalmat szállította, de a Roadsterben, ami az adrenalin löket, készen áll a következő szintre lépni.”

 
 

 

Az utastér részletei - 2020 Aston Martin Vantage Roadster -

 
 

Matt Becker, az Aston Martin főmérnöke tette hozzá: „A Convertible sportkocsikat gyakran látják, mint veszélyeztetett modellek, a Coupe egyenértékhez képest, de a Vantage Roadster abszolút marad teljes mértékben elkötelezett a küldetése mellett, ami szállít precíz, agilis, és kifejező kezelhetőségi dinamikák kombinációjával, egyenes vonalba kerülve a teljesítménnyel. … és természetesen, ott van a hozzáadott vezetés mértéke, egy tökéletes hangú sportkocsival, nyitott tetővel.” Az új Vantage kínálat kezdőára 114 850 £, ami az ajánlott kereskedelmi ára. A Vantage Roadster kezdőára 126 950 £ lesz az UK-ban, 157 300 € Németországban, és 161 000 US $ az USA-ban. Az új Vantage Roadster szállítása csak 2020 második negyedében kezdődik meg, a tervek szerint.

- Kartos Patrik - Aston Martin News - 

2020-04-25, 10:55:25

 
 

 

 
 

 

 

 

website counter

   Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is 
  2019 Aston Martin DBS '59' Edition 
  2017 Aston Martin Vanquish Zagato Volante 
  2016 Aston Martin Vantage G12 Roadster

 

2020 Cadillac Escalade

 

 

 

 

   
Asztali nézet