MENÜ
   
 

 

HU / EN   

 
 

2022 BMW 2 Active Tourer – Hírek – BMW – MPV - Egyterű - Hibrid

A teljesen új BMW 2 Active Tourer

A térbeli funkcionalitás, a BMW jellegzetes vezetési élményével és egy rendkívül progresszív megközelítés jellemzi az új BMW 2 Active Tourer modellt. A második generációs sportos egyterű a prémium kompakt szegmensben, ami  vizuális dinamizmust és impozáns jelenlétet áraszt, a BMW letisztult formanyelvén keresztül - ahogy a sajtó anyag írja. Alapvetően az újratervezett belső kombináció, sokféle felhasználási lehetőséget kínál, és a BMW ívelt kijelzővel a BMW iX stílusban. Ehhez hozzáadódik az új 2-es Active Tourer modell, ahogy az erőátviteli, vezetői asszisztens, vezezérlési és kapcsolati innovációkról van szó.

 
 

2022 BMW 223i & 230e xDrive Active Tourer

 
 

Az új modell egyszerű funkcionalitása, a progresszív karakterprofilja és az alapfelszereltsége – ami kényelmesen felülmúlja az elődmodellét, és kitűnik vetélytársaival szemben – hogy az új BMW 2 Active Tourert különösen vonzó ajánlattá tegye az aktív, életstílus-orientált célcsoportok számára. A négy modell változat az elsőkerék hajtással, 136 és 218 lóerős (100-160 kW) teljesítmény tartomány változatokban, elérhető már 2022 februárjától. Az új modell gyártása a BMW csoport Leipzig-i üzemében lesz, és a jármű szerkezetét úgy tervezték, hogy, mind belsőégésű motorokhoz, és elektromos hajtás rendszerekhez egyaránt használható legyen. A két plug-in hibrid modell a kínálatot kiegészíti néhány hónappal a piaci indítás után.

A dizájn: modern crossover jellemző, feltűnő orr és a dinamikusan fejlesztett arányok

A külső dizájn az új BMW 2 Active Tourer az életstílus jellemzőit és az esztétikai kifinomultságot ötvözi, egy modern crossover karakter profilba. A tiszta csökkentett felületkezelés sportos bravúrt és biztos jelenlétet sugároz.

 
   
 

Az autó orrán, ezek a tulajdonságok a legszembetűnőbbek, mint a feltűnő BMW vese rács, a megnövelt méreteivel és a fényszórók karcsú kontúrjával. Az új BMW 2 Active Tourer jön már alapfelszerelésnél a full-LED fényszórókkal. Az adaptív LED fényszórók kanyarfény funkcióval, a nem vakító mátrix távfénnyel, városi fényekkel, autópálya fénnyel és a rossz időjárási fénnyel jön az opciós listáról. Az újonnan tervezett ajtó sokkal jobb kilátást biztosít minden irányban. A széles vállaival és a vékony LED-es lámpáival, a BMW 2 Active Tourer hátulja különösen izmos megjelenést kapott.

 
 

 

2022 BMW 223i Active Tourer

 

2022 BMW 230e xDrive Active Tourer

 
 

A kipufogó végek az integrált a hátsó ütközőbe vannak beépítve. Modellváltozattól függően 16”-os és 17”-es felni méreteket ad az új modell alapfelszerelésben. Az alu. felni kínálat egészen a 19”-es méretig kínál választékot a felnikből, opciós tételként. Az új BMW 2 Active Tourer az alap kivitel mellett Luxury Line felszereléssel, és az M Sport csomaggal is elérhető. A színválaszték a két alapszínből és a 9 metál színből áll, amik közül választhatnak majd az ügyfelek.

A progresszív prémium hangulat és a széleskörű belső funkcionalitás.

Az új BMW 2 Active Tourer beltér méreteit és sokoldalúságát hangsúlyozza a második generáció modell által bevezetett alapvető átalakítás. Az utastér geometriája és a rengeteg részlet a BMW iX technológia zászlóhajójának belső koncepciójából merít.

 
 

2022 BMW 230e xDrive Active Tourer

 
 

Ez progresszív prémium hangulatot teremt, amelynek fő jellemzői közé tartozik a vékony műszerfal, a BMW hajlított kijelző, a „lebegő” kartámasz integrált kezelőpanellel és a fizikai vezérlőelemek számának átfogó csökkentése. A karfa alatti helyet, tárolórekeszként használják, miközben az előtte lévő területen bő méretű pohártartók és egy újonnan kialakított okostelefon tároló található. A telefon itt kapott helyet a vezető és utas számára, és opcionálisan vezeték nélkül is tölthető. Az új BMW 2 Active Tourer kínál még jobb kényelmet észrevehetően mind az 5 ülésen, amik kellemesebb utazást biztosítanak a vezetőnek és utasainak a hosszú utazás során, az elődhöz képest.

 
   
 

Az újonnan fejlesztett, több-irányban állítható ülések opcionálisan Sensatec perforált vagy Vernasca bőrrel is kérhető. Az opciós listán még megtalálhatók a sport ülések, a kiemelkedő támaszokkal és váll részekkel, az elektromos állítással (memória funkciós), a deréktámasszal és a masszázs funkcióval. Az akusztikus kényelem és az utasok védelmét is fokozták. Valójában egy új, vezető és utas közötti interakció légzsák egészíti ki az integrált passzív biztonsági koncepciót. A tárolóhelyek sora és a több irányban állítható ülések, hozzájárulnak az autó egyszerű funkcionalitásához a mindennapi használat során és hosszabb útazásokhoz is. A hátsó üléssorral a csomagtér mérete akár 90 literrel is nagyobb, az elődhöz képest, a modell változattól függően.

 
 

  

2022 BMW 223i Active Tourer

 
 

A hátsó üléseket akár 13 cm-rel is előrébb tudjuk csúsztatni, és a hátsó üléssor 40/20/40 arányban dönthető, ami egy praktikus több célú csomagtér variálást biztost az ügyfeleknek. A csomagtér mérete 470 – 1 455 liter között variálható a 218i Active Tourer és 218d Active Tourer modell változatok esetében, és 415 – 1 405 liter között a 220i Active Tourer és 223i Active Tourer modellek esetében. Az automatikus csomagtér ajtó nyitás-zárás már az alapfelszerelés része, miközben az elektromos utánfutó vonóhorog opciós extra.

A két-zónás klíma, a sport kormánykerék és a BMW Maps már az alapfelszerelés része.

A prorgresszív prémium karakter az új BMW 2 Active Tourer modellben, a kiterjedt alap felszereléssel. A BMW Maps navigációs rendszer mellett az alapfelszerelés tartalmazza a négy USB-C csatlakozót, és a 12V-os konnektort a középkonzolon és a csomagtartóban, az intelligens két zónás automata klímát, a Sport bőr kormánykereket, az eső érzékelőt a szélvédő ablaktörlő vezérléssel és az automata fényszóró kapcsolást. Az előd modellhez képest sokkal több vezető támogató rendszert kap, valamint tolató kamerával is kiegészítették a Park Assist, parkolás segédet.

 
 

  

2022 BMW 2es Active Tourer modell, egy igazán praktikus egyterű lesz a piacon

 

 
 

Az újonnan felépített felszereltségi csomagok lehetővé teszik az autó rendkívül egyedi személyre szabását. Az ügyfelek magas minőségű beltér kárpitok közül választhatnak, valamint a Sensatec felületek a műszerfalon és az első ajtókon a szemet gyönyörködtető kiemelő varrással. A prémium hangulathoz hozzátesz még a tükörcsomag, a környezeti világítás, a panoráma üvegtető és a Harman Kardon Sound System.

Az innovatív hajtáslánc technológia

Az új BMW 2 Active Tourer hajtáslánc élvonalába tartozik. A széles körben átdolgozott belsőégésű motor növeli a vezetési élményt, miközben csökkentik az üzemanyag-fogyasztást és a károsanyag kibocsátást, és a legújabb 7-fokozatú Steptronic dupla-kuplungos váltó – ami most alap mindegyik modell változat esetében – ami szintén rendkívül hatékony.

 
 

 

Az új 2022-es BMW 2 Active Tourer csomagtere hajtástól függően lehet 470 és 1 455 liter közötti méretű, de 415 - 1 405 literes is, mivel hibrid hajtással is elérhető lesz

 

 
  Az új verzió a 48V-os mild hibrid technológiával debütál a BMW 223i Active Tourer modellben, ami 6.0-6.6 l/100 km közötti átlagfogyasztást produkál, és a CO2-kibocsátási értéke 137-149 g/km (42.8-47.1 mpg) a WLTP ciklusban mérve. A BMW 220i Active Tourer, 5.9-6.5 l/100 km (43.5 – 47.9 mpg) átlag fogyasztással rendelkezik és a 133-148 g/km-es CO2-kibácsátsóással. Az elektromos motort integrálták az automata váltóba, ami a belső égésű motort 19 lóerővel (14 kW) egészíti ki. Az új BMW 223i Active Tourer 218 lóerős (160 kW – amit a 204 lóerős „150 kW” belsőégésű motor és a 19 lóerős elektromos motor termel, összteljesítményként), és a BMW 220i Active Tourer 170 lóerővel jön (ami egy 156 lóerős „115 kW” belsőégésű motor és a 19 lóerős elektromos motor összteljesítménye).  
 

  

 
 

A választék még tartalmazza indulásnál a 136 lóerős (100 kW) BMW 218i Active Tourer modell változatot, ami 6.2-6.8 l/100 km (41.5 – 45.6 mpg) átlagfogyasztást, és 140-154 g/km CO2-kibocsátási értékkel rendelkezik a WLTP ciklusban. Mindegyik benzinmotor jellemzője az új égési folyamattal és kettős, DUAL befecskendező rendszerrel. A dízelmotor hajtások az új BMW 218d Active Tourer-rel jön a kínálatba, ami 4.8-5.3 l/100 km-es (53.3-58.9 mpg) átlaggal, és 125-138 g/km CO2-kibocsátással jön az új generációban, a kis súrlódású dugattyúkkal és a 2-Stage turbófeltöltővel, növelve a hatékonyságot, és a maximális teljesítménye 150 lóerő (110 kW).

 
      
 

A kínálat 2022 nyarán bővül a két plug-in hibrid modell változatokkal. Ezek először használják az 5. generációs BMW eDrive technológiát, ami növeli a dinamizmust és az elektromos hatótávot.

Sportosság és hosszútávú kényelem tökéletes harmóniában

Az futómű technológia az új BMW 2 Active Tourer modellben, úgy lett megtervezve, hogy a márka megszokott sportos hangulatát és lenyűgöző utazási kényelmét minden helyzetben biztosítsa. Olyan karosszéria szerkezettel, ami csökkenti a súlyt, miközben növeli a merevséget, és mellette hosszú tengelytávot és a szélesebb nyomtávot biztosít az előd modellhez képest, az autó alap dizájnja ideális mintát ad az adott munkához. A kormányzás pontosságát és a gyorsaságát növelték, az első csuklós rugóstag tengelyekkel és a háromlengőkaros hátsó tengely célzott frissítéseivel.

 
   
 

A hajtott kerék csúszást korlátozó funkciót kap, az alapfelszerelés javítja a tapadást és az iránystabilitást. Az integrált fékrendszer egy másik újdonsága, csakúgy, mint az első tengely extra, emeléssel kapcsolatos csillapítása. Az opcionális adaptív M felfüggesztés ferkvencia szelektív csillapítással jön, az Sport kormányzás és a 15 mm-rel csökkentett hasmagassággal.

Új rendszerek az automatizált vezetéshez és parkoláshoz

Az automatizált vezetési és parkolási rendszerek legnagyobb választéka, már kínált a BMW kompakt szegmensű modelljéhez és elérhető az új BMW 2 Active Tourer modellhez. Az alapfelszereltség tartalmazza a sebességtartó automatikát fékfunkcióval, a sávelhagyásra figyemeztetést, a kitérés asszisztenst és az ütközés figyelmeztetést az autó elején. Az utóbbi, most már a szembejövő forgalomra is reagál, amikor balra fordulunk, a gyalogosokra és kerékpárosokra, és amikor jobbra kanyarodunk (azokban az országokban, ahol a járművek a jobb oldalon haladnak).

 
   
 

A parkoló asszisztens tartalmazza a tolató kamerát és a tolatás segéd szintén az alapfelszerelésben jön. Az opciók tartalmazzák a kormányzási és sávszabályozási asszisztenst, az aktív tempomatot a Stop&Go funkcióval, az aktív navigációt, a kilépésre figyelmeztető funkciót, a BMW Head-Up Displayt és a Surround View-t, a távoli 3D nézetet, a BMW Driver felvételt és a távoli lopás funkció felvételt. A meglévő funkciók javíthatók vagy bővíthetők távoli szoftver frissítésekkel, és az ügyfelek a Function and Demand segítségével kiválaszthatnak, egy sor funkció importálását a későbbi szakaszban, olyanokat, mint a Driving Assistant Plus-t, ami tartalmazza az aktív tempmatot, Stop&Go funkcióval (ez elérhető a járműbe szerelt hardverből, a piaci viszonyoktól függően).

Az új BMW iDrive 

Az új generációs iDrive vezérlő rendszert, először kapja meg a kompakt szegmensben egy BMW modell, aminek alapja a BMW Operating System 8. Ez alapfelszereltségként kapcsolódik a BMW ívelt kijelzőjéhez – a korszerű grafikával és a menü szerkezettel – és a BMW intelligens személyi asszisztenssel, valamint a bővített képességekkel.

 
     
 

A BMW ívelt kijelző teljesen digitális képernyő csoport, amit egy 26 cm-es (10.25 hüvelyk) kijelző és a vezérlő kijelző a 27.2 cm-es (10.7 hüvelyk) képernyő mérettel. Az új BMW iDrive az intuitív érintés vezérlésre és hangvezérlésre egyaránt reagál. Az új My Modes az egyénileg kiválasztott járműbeállításokat egyesíti a megfelelő belső élményvilággal. A BMW Maps felhő alapú navigációs rendszer opcióként megadható a vezérlő kijelző kiterjesztett nézet funkciójával. Az utastérben elhelyezett kamera lehetővé teszi az utastérben tartózkodók számára, hogy utazás közben pillanatfelvételt készítsenek, és elküldjék őket okostelefonjukra. Az új BMW 2 Active Tourer ügyfelei használhatják az új 5G mobiltechnológiával való együttműködésre tervezett Personal eSIM-et is, valamint a BMW ID a felhasználói élmény személyre szabásához és az Apple CarPlay, valamint az Android Auto tovább fejlesztett okostelefon integrációjához.

- Kartos Patrik - BMW Group MEDIA -

2021-12-25, 02:01:38

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is  
  A mini M-es, még dinamikusabb formában 
  Az óriás RS, a Bi-Turbo erejével 
  BMW 5 Sedan 

 

2015 BMW 2er Gran Tourer

 

 

 

 

   
Asztali nézet