MENÜ

                                                                                                                                                                          

Skoda Rapid Spaceback Ambition 1.2 TSI 105 MT6

Stílusos Cseh, a fiataloknak

Skoda megint egy újabb modellt dobott piacra, ami az új 5 ajtós Skoda Rapid. A Skoda Rapid, más néven Garde a 80-as években, egy igen jó, és megbízható sportkocsinak számított Európa szerte, és még versenyeztek is vele. A kocsi kupé változatban készült, de egy limitált szériás kabriót is készítettek, ami nyugatra ment. Az új Rapid jelenleg az Octavia Tour szerepét töltötte be, de mivel a fiatalokat is megakarják fogni a kocsival, ezért piacra dobták a Spaceback változatot, ami formáját illetően az Audi A3 kategóriáját célozza meg, de a hírek szerint kupé is készül az új Rapid-ból.

     

Fiatalosabb külső

A megújult Rapid másik karosszéria változata, már inkább hasonlít egy 5 ajtós modellhez. A kocsi karaktere eltér a jelenlegi kocsiktól, a Fabia-nál nagyobb modellekre értem. Az új modell inkább a fiatalok stílusához van igazítva, a nagy limuzin, és kombi kocsikkal szemben. A megújult Skoda design, még hagyja is a formákat szépen összeolvadni, amivel még akár egy Audi A3 formavilágával is képes felvenni a versenyt a Rapid Spaceback. Az éles törésvonalai és szögletesített orra, sportos külsőt ad a kocsinak, amit még a panoráma üvegtetővel, és a RAY felnikkel még fellehet dobni, plusz még az extrák között megtalálható, az oldalsó versenyvonalak, vagy a fekete visszapillantó ház is.  

 

A kocsi B-oszlopig azonos a lépcsőhátú verzióval, az utáni rész, egy mini Combi Octavia-ra hasonlít, oldalnézetből, csak rövidebb túlnyúlással, de az ablak vonala is azonos vele. A hátsója sem nagy újdonság formáját illetően, egy Combi Octavia hátsójának felel meg, hagyományos hátsó lámpákkal, és akár túlnyúló hátsó ablakkal. A kocsi elérhető még Skyline felszereléssel is amihez tartozik, a panoráma üvegtető, a túlnyúló hátsó ablakkal és a fekete tető légterelővel. 

 

Az új Rapid Spaceback összességében, egy fiatalos, sportos, testes 5 ajtós modell, amit legalább annyira kilehet használni, mint egy kombit, csak stílusosabb külső jegyei vannak, és nem azt sugallják, hogy családos ember, a kocsi vezetője. A megjelenése már jobban eltér a régi Rapid kupétól, amire az alap Rapid jobban hasonlít a döntött hátsó vonalvezetésével. A kocsiból a hírek szerint lesz kupé, ami a hozzá illő motorokkal és megfizethető árával, újabb vevőket hozhat a Skoda-nak, főleg, ha készül belőle RS változat. 

Elfogadható minőség

A Rapid Spaceback utasterében ugyanaz, az olcsó megfizethető minőség tér vissza, ami csak a kemény műanyagokon érezhető, és hogy az ajtók fölött elhelyezett fogantyúk, nem szépen lassan húzódnak vissza hanem inkább csapódnak, de az árát nézve nem lehet belekötni. Az új Rapid Spaceback-nek ez lesz az előnye, a Audi A3 Sportback-re hasonlító karosszéia vonalvezetése, de a Rapid olcsóbb lehet, és még nagyobb is, és 5 személy kényelmesen elfér benne. Az utastér betétei között, már megtalálható a zongora-lakk fekete, ami inkább a BMW-knél, vagy Mercedes-eknél volt elérhető. 

 

A kocsi sportosság terén, amennyire lehet sportos külsőleg, és belsőleg is, még némelyik felszerelésnél jobb oldaltartású üléseket is adnak a Rapid-ba. Az alap ülések az Ambition felszerelésnél, amik az alapfelszerelésű modellel azonos, csak a kárpit más, megfelelő használatnál helyén tartják az utasokat (de nem egy versenygép), és még hosszú utazás sem okoz gondot. Az elöl kényelmesen elfér még 186 cm-nél magasabb testes vezető és utas is. Azonban a hátsó üléssorban a két szélső ülés még megfelelő kb. 2 cm még marad a fejtérből, de a középső ülésnél, már a hajam súrolja a tetőt. A hátsó üléssor szélessége megfelelő, még 3 testesebb felnőttnek is. 

   

A szórakozó fiataloknak, és a családos anyukáknak is, megfelelő a kocsi utastér mérete. A gombok, mint megszokott a vezető kezére esik, váltó ennél a felszerelésnél, még nem a stílusos váltógombot kapta meg, de ez nem fog zavarni senkit, hölgyek kedvére tesz a Skoda is, a mindkét oldalon elhelyezett napellenző sminktükrökkel, a kocsiban azonban, az Octavia-nál említett gumis, borítású tárolórekeszek, és pohártartók itt nincsenek, bevonva gumis csúszásmentes borítással. A látható olcsóbb kategóriát is észre lehet venni, ilyen apróságokon. 

következő oldal >>

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Free Counter
Free Counter 

HTML Hit Counter
HTML Hit Counter

Asztali nézet