MENÜ
   
 

HU  

 
 

2022 Bentley Continental GT S & GTC S – Hírek – Bentley – Luxus – Sportkocsik – V8 - W12 –

Sportosabb megjelenés, még jobb vezetési élmény

A Bentley, a Continental GT és GTC modell családot bővíti az új S szériával. Az új GT S és GTC S modellek összpontosítanak a vezetési teljesítményre és a vizuális megjelenésre. Az új modell családnál tovább fejlesztették a külső dizájn, a belső részleteit és a dinamikai rendszert, amik tovább fokozzák a luxus modellek vezetési élményét az új S modell szériák esetében. Az új S széria megtartja az 550 lóerős (542 bhp) és 770 Nm nyomatékú 4.0 literes V8-as motort, ami hihetetlenül népszerűnek bizonyult az ügyfelek körében szerte a világon, és mindössze 4.0 másodpercre van szüksége a 0-100 km/órás (0-62 mph) sprinthez.

 
 

 

- 2022 Bentley Continental GT S & GTC S -

 
  A GT S és GTC S modellekben, a motort tovább fokozták a sportkipufogóval, ami a crossplane V8-as hangját tovább fokozza. A lelkes, szabadon forgó és könnyebb 4.0 literes V8-as motor adja a Continental GT S modelleknek az érzékeny és agilis karakterét. Valamint ezt még tovább fokozták a Bentley Dynamic Ride-dal – ami egy fejlett 48 V-os elektromos, aktív borulásgátló vezérlő rendszer, ami a stabilizátor rúddal összekapcsolva kompenzálja a kanyarodáskor fellépő erőket. A rendszer 0.3 másodperc alatt 1 300 Nm nyomatékot generál, a motorokkal, amik aktívan kompenzálják a kanyarodási erőket a stabilizátor rúddal, ezzel is tovább javítva a menetkényelmet utazósebességnél. A GT S és GTC S modellek sportosabb megjelenést kaptak, a fényes fekete hűtőráccsal és külső részletekkel, valamint az első sárvédők jellegzetes ’S’ jelvényeket kaptak.  
   
  A fényszórók és a hátsó lámpák sötét megjelenést kaptak, amik nagyon jól kiegészítik a fényes fekete részleteket – viszont a szárnyas Bentley jelvényt és a betűket meghagyták fényes króm színükben. A sötét részletek a GT S és GTC S modelleknek határozottabb megjelenést adnak. Az S széria vadonatúj 22-es felniket kap, az 5-küllős Y-dizájnnal fényes fekete színben, ami a videón is látható, de még elérhető lesz az új Pale Brodgar Sarin színben is. A felnik alatt a piros féknyergeket látjuk, tökéletes sportos kontrasztot adva a luxus modellnek. A másik felni opció az S modellekhez a 21”-es tri-spoke felni dizájn, ami kombinálja a fényes feketét és a fényes megmunkált felületeket – ami szintén egyedülálló az S modellhez. A külső simítások közé tartozik az S jelvény az első sárvédőkön és a négyszögletes kipufogó végek természetesen feketében, valamint még a küszöbök is megkapták a fekete jellemzőket, mint a Continental GT Speed modellek.  
 

 

- az új 22"-es 5-küllős, Y-dizájn fekete felni, és a fekete kipufogóvégek - 

 
  A sportos külső mellett, a Bentley teljesítmény központú belteret adott a GT S és GTC S modelleknek, amik beltér jellemzői a kéttónusú színosztás is. A mai sportos Bentley pilótákat sokkal jobban kiszolgálják, a velúrszerű tulajdonságokkal, amihez a Dinamica ideálisnak bizonyult a kormánykerékhez, váltókarhoz, az ülőlaphoz és az ülésháttámlához a Continental GT S és GTC S modellekhez. A bőrt elrejtve alkalmazták az üléspárnákon, az ajtó burkolatokon, a műszerfal mentén és a középkonzol körül. A vezető előtt a műszercsoport folytatja a sportos hangulatot, a teljesítmény központú grafikával, mint a Continental GT Speed modellben.  
 

- A sportos dizájnhoz igazított beltér -

  

 
 

Az S dizájn ülések bordázottak, az opciós foltvarrással, és az ’S’ jelvényt minden ülés fejtámlája megkapja hímezve. Az utolsó simítások közé tartozik egy fém ’S’ jelvény a műszerfalon és a megvilágított Bentley küszöb díszlécek az ’S’ dizájnnal, amivel a Bentley Motors Ltd plakettet cserélték le.

- Kartos Patrik - Bentley Motors Media News - 

2022-06-12, 21:48:46

 
 

 

 
 

 

 
  Ha tetszett a cikk nézz rá ezekre is
  Egy újabb lenyűgöző különlegesség
 

Új egyedülálló V12-es Astonok,

                                     de csak párban

  A Hispano Suiza visszatért

 

2015 Bentley Continental

 

 

 

 

   
Asztali nézet