MENÜ
   
 

Egy élménydús tuning show, elképesztő alkotásokkal – 2017 AMTS

Auto, Motor és tuning show idén még nagyobb volt, és a szokáshoz hűen nagyrészt német tuning gépekből állt a kínálat, de közöttük volt jó pár japán legendás verda is, extrém nagy teljesítménnyel. A kínálatban még számos VW Golf 1-5 generáció is jelen volt, valamint sok Audi, BMW, Mercedes tuning és oldtimer modell. A japán verdákat főként olyan nagy tuner cégek hozták el, mint a Red Sun Service, akik bemutatták a nagy teljesítményű GT-R tuning alkotásukat, ami már az 550 lóerő helyett 1200 lóerős teljesítmény leadására képes, de ehhez szükség volt feljavítani a VR38DETT motort olyan elemekkel, mint a Manley Extreme Duty dugattyúk, a King Racing csapágyak, de a tuning alkatrészek mellett új gyári alkatrészeket is kapott a motor, de ehhez a váltót is átdolgozták, így még tökéletesebb a GT-R.

 
 

  

Egy ritka W124-es tuning, mellette a vadító matt Alfa 155-ös és egy népszerű Golf Mk2

 
 

 

Reklám

 
  A GT-R mellett egy Toyota GT86 tuning gép állt, ami szintén a Red Sun Service alkotása. A GT86 gyári 200 lóereje a tuning után várhatóan 400 lóerő lesz, ami olyan alkatrészeknek köszönhető erőnövekedés, mint a beépített HKS stroker kit, a HLS vezérműtengelyek, az Invidia kipufogó, és az ECUTEC motorvezérlő hangolás, amikkel már várhatóan 400 lóerő leadására lesz képes a Toyota GT86-osa. A kiállításról még nem maradhattak el az Amerikai verdák és az érdekességek sem, mint a „Drágább, mint az életed” az életben is szereplő brutál gép, ami már ránézésre is ijesztő az utakon a méreteivel, és akár egy Mercedes G-osztályt is eltapos, pedig az sem kis autó.  
 

 

RedSun Service tuning verdák, az 2017 AMTS-ről: Nissan GT-R 1200 lóerővel és egy GT86 400 lóerővel a motorháztető alatt

 
     
  A számos magánszemély alkotásai mellett a rendezvényen néhány tuning specialista cég is részt vett, mint a Red Sun Service vagy a Premium Car design is. Az utóbbi a hivatalos magyar forgalmazója a külföldi tuning cégeknek, mint az AC Schnitzer, a Brabus, a Techart, az MTM, a Vossen, a KAHN vagy a G-Power, de ez még nem a lista vége így minden luxus és prémium verdához tudnak tuning csomagot kínálni az ügyfelek számára. A kiállításon egy AC Schnitzer BMW M2, és még egy Porsche Panamera is részt vett a BMW mellett. A Premium Car Design csapatától a tuningshow-n megtudtam a legerősebb épített autójuk egy 800+ lóerős CLS AMG modell volt.  
 

 

Reklám

 
  A szolgáltatásaik között megtalálható komplett külső és belső autóépítés, az egyedi könnyűfém garnitúrák 15-24 hüvelykes méretekben, a profi motortuning és motorátépítés, az autó fóliázások ügyintézése, amik mellett még teljes körű szervizelést is vállalnak Audi, BMW, Mercedes és Porsche modellekre. A standokról a csajok sem maradhattak el a tuning márkák standjairól a kiállítót autók mellől, és még az autók kiegészítő termékeit- és az új autóforgalmazók standjairól sem. A kiállítás alatt a színpadon is folyamatos műsor várta a látogatókat, ahol még autó bemutatót is tartottak és díjazták kategóriák szerint az autókat.  
 

  

Dögös csajok a 2017 AMTS-ről

 
  A helyszínen is megtekinthető volt az idei főnyeremény a matt zöld Audi TT Roadster, de a tavalyi matt szürke Z4-es nyeremény is jelen volt a kiállításon. Az AMTS még élmény szolgáltatásokat nyújtó cégeknek is helyet adott, mint a kiállított Dodge Charger rendőrautó vagy a Tesla, amiket egy élmény program részeként ki lehet próbálni kisebb összegért. A Charger rendőrautót akár a hungaroringen is meglehet hajtani, de a TESLA élményt 1,5 órás tesztvezetésbe lehet kipróbálni a közlekedésben, ami tartalmazza az automata pilóta módot is a 3,3 másodperc (0-100 km/h) elektromos rakétában.  
 

  

Egy Golf Variant is nézhet ki vadítóan jól (matt fehér fényezéssel), de a Hazárd megye lordjai legendás Lee tábornoka (Charger) is jelen volt a Show-n, mellette a külső területeken lehetett nézni a versenyeket

 
 

 

Reklám

 
  A rendezvény igazán jó szórakozást nyújtott a látogatóknak és a gyerekeknek is akik, egy külön összeállított pályán tudtak elektromos járművekkel közlekedni. Az élmény vezetéshez még a driftiskola is jelen volt, akiknél a rendezvény alatt akciós áron lehetett beiratkozni drift oktatásra, aminek ára tartalmazza már az elhasznált gumiabroncsokat, és a felhasznált üzemanyagot is 185 000 Ft-os árával, ami nem is sok a 15 abroncshiba vagy 180 perces vezetéshez, amik mellett az oktató díjnyertes Drifter, így a legjobbtól lehet tanulni az átépített driftautókon. Akinek sok ez az összeg azok 20 perces programokat 28 000 Ft-ért is vehetnek, ami 1 gumihibát tartalmaz, de többet is lehet egyszerre venni.  
 

  

A kiállítás egyik legnagyobb járműve a Dakar teherautók mellett, a Die Hard - Drágább, mint az életed című filmből, aminek forgatása Budapesten volt

 
  Az új autó standok közül az Infiniti-nél egy új Q60-as kupét lehetett megnyerni egy hétre, ami egy igazán vadítóan szép sportkocsi főleg piros színben, és egy szerencsés egy hétig használhatja majd. Az INFINITI mellett még más márkák is készültek, mint a Skoda az új Kodiaq-val, amiből kettőt is elhoztak, a Nissanosok az új GT-R-t hozták el, a Lada-soknál a VESTA volt a nagy újdonság. Az Audisok viszont a győri gyár termékeit mutatták be RS3 Sedan és a TT formájában, valamint 1-2 belsőégésű motort is a gyártásból.  
 

  

A legújabb Nissan GT-R generáció is jelen volt a tuning show-n, de a Premium Car Design is elhozott néhány tuning verdát a 2017 AMTS-re, mint az AC Schnitzer BMW 2-es kupét és a tuning Porsche Panamera-t matt fehérben 

 
 

A kiállítók mellett még versenyek is mentek a külső területeken, mint a GYMKHANA verseny, de a klasszikus részlegen is volt mit látni, ahol Amerikai verdák is megjelentek, mint a Hazárd megye lordjaiból ismerős narancssárga Charger a 70’-es évekből, de Mustangok, Chevellek, Ladák, Moszkvics is volt szép számban. A kiállításról már folyamatosan kerülnek fel a videók, amik sokkal részletesebben mutatják meg az idei AMTS-t, azok számára is akik idén kihagyták a nemzetközileg elismert Budapesti tuning show-t. Az AMTS-re jövőre is érdemes lesz kimenni, még ha csak egy családi programot vagy egy kis szórakozásra vágynak a látogatók megéri pénzt.

- Kartos Patrik -

2017-04-05, 15:39:21

 
     

 

 

Reklám

 

 

Reklám

AmazingCounters.com
AmazingCounters.com
Asztali nézet